Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл

Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл

19 Квітня 2022
2212
19 Квітня 2022
13:25

Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл

2212
Сергій Шкарлет: В принципі, ми підтримуємо таку ініціативу.
Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл
Міністр освіти підтримав пропозицію прибрати російську мову зі шкіл

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в етері загальнонаціонального телемарафону підтримав пропозицію мовного омбудсмена Тараса Кременя прибрати з нового навчального року вивчення російської мови в школах.

«Я, в принципі, підтримую це – таку ініціативу. Але треба дивитись, щоб це було там за вибором школи, за вибором педради. Але, в принципі, ми підтримуємо таку ініціативу»,цитує Шкарлета «Радіо Свобода».

Він також розповів, яким чином можна було б використати вивільнені навчальні години.

«Можливо, за вибором батьків, за вибором педради додати або якісь додаткові навички, або вивільнити частину цих годин на самопідготовку, можливо, на якусь творчу самовизначеність того чи іншого учня», – зауважив Шкарлет.

Водночас міністр наголосив, що українські школи є автономними і можуть «самостійно для себе обрати заповненість цих годин».

16 квітня уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запропонував з нового навчального року прибрати із вивчення у школах предмет «російська мова» та замінити його іншими, важливими предметами. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2212
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
746 дн. тому
Як це за вибором батьків чи школи? Любителі руського міра вам понавибирають! Має бути єдина державна політика. І взагалі сумно, коли обговорюється питання - вчити мову ворога чи ні? Це принизливо для нормальних людей. Мову ворога мають вивчати лише майбутні розвідники, які будуть працювати в тилу цього ворога.
Maria
746 дн. тому
Не може бути і мови про російські школи чи уроки. Я принципово проти. необхідно як зробили Латвія. Ось поляки як за свою мову стоять а ми маємо війну з орками і ще ведемо мову чи бути російським школам . категорично ні і ще раз ні
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду