detector.media
18.04.2022 21:02
Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов
Росія розпочинає наступ на Сході. Хоче захопити Донбас «до Великодня» — Данілов
За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, окупанти знову використовують прийом «інформаційного алібі», попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня.

Російські війська намагаються розпочати битву за Донбас. Вранці 18 квітня окупанти спробували перейти у наступ майже по всій лінії фронту на Донбасі та Слобожанщині. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Вторгнутися російські військові змогли до двох населених пунктів, зокрема, до міста Кремінна Луганської області. Генштаб ЗСУ раніше повідомляв про наступ окупантів також на Рубіжне.

«Сьогодні зранку майже по всій лінії фронту на території Донецької, Луганської і Харківської областей окупанти спробували прорвати нашу оборону. На щастя, наші військові тримаються. Тільки в двох місцях вони [росіяни] пройшли – це Кремінна і ще одне невеличке місто», – сказав Олексій Данілов.

Атака на Кремінну, за даними ЗМІ, була «потужною» і тривала три дні.

Як розповів секретар РНБО, мета Росії – до Великодня захопити повністю Донецьку та Луганську області і «зробити подарунок своєму фюреру».

Як прогнозує Олексій Данілов, такий варіант малоймовірний: «Ми не здаємо своїх територій».

Мешканців Донбасу та півдня Харківської області він закликав евакуюватися. Адже наміри Путіна знищити Україну та її політичне керівництво все ще на часі, нагадав секретар РНБО.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти формують додаткові підрозділи в Ростовській області та в тимчасово окупованому Криму, зокрема, для підтримки бойових дій основних силх. Орієнтовний термін формування – до 24 квітня.

Також у Генштабі не виключають, що у прикордонних з Україною районах Росії окупанти підуть на провокації та завдаватимуть авіаударів по цивільних об'єктах. А Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає: «Окупанти знову використовують прийом "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня».

Фото: пресслужба РНБО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY