Ілону Маску заборонили купувати більше 15% акцій Twitter

Ілону Маску заборонили купувати більше 15% акцій Twitter

16 Квітня 2022
1862
16 Квітня 2022
14:28

Ілону Маску заборонили купувати більше 15% акцій Twitter

1862
Будь-яка структура, особа чи група компаній не зможе отримати контроль над Twitter через покупку акцій на відкритому ринку.
Ілону Маску заборонили купувати більше 15% акцій Twitter
Ілону Маску заборонили купувати більше 15% акцій Twitter

Американський бізнесмен, засновник компанії SpaceX та генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск запропонував викупити 100% акцій Twitter та був готовий заплатити 43 мільярди доларів.

У відповідь рада директорів компанії оголосила про затвердження заходу, який не дозволить комусь наростити частку в компанії понад 15%. Про це йдеться у прес-релізі.

Цей захід знижує ймовірність того, що будь-яка структура, особа чи група компаній зможе отримати контроль над Twitter через покупку акцій на відкритому ринку, не заплативши при цьому всім акціонерам достатньої суми.

Також не надавши раді директорів достатнього часу для прийняття поінформованого рішення та вибору дій у найкращих інтересах акціонерів.

Нагадаємо, Ілон Маск 14 квітня повідомив, що хоче купити Twitter. У березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися Маску майже в $2,9 млрд. Наразі він – найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує долю засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. Маск 9 квітня мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився приєднуватися до команди директорів.

Фото: NVIDIA Corporation/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду