Ілюстраторка зберегла пам'ять вбитих росіянами українців у малюнках

Ілюстраторка зберегла пам'ять вбитих росіянами українців у малюнках

11 Квітня 2022
2566
11 Квітня 2022
10:17

Ілюстраторка зберегла пам'ять вбитих росіянами українців у малюнках

2566
Художниця створювала роботи у розпачі від побачених звірств, які вчинили російські окупанти в Україні.
Ілюстраторка зберегла пам'ять вбитих росіянами українців у малюнках
Ілюстраторка зберегла пам'ять вбитих росіянами українців у малюнках

Ілюстраторка Ольга вирішила зберегти історії героїчної боротьби та трагічних втрат українського народу в малюнках. Про свою творчість під час війни ілюстраторка розповіла «Українській правді. Життя».

Художниця створювала роботи у розпачі від побачених звірств, які вчинили російські окупанти в Україні. 

Спершу малюнки задумувались як арт-терапія, а вже за кілька днів після публікації перших робіт Ольга отримала безліч відгуків від українців і вирішила продовжувати. 

«Чоловіки, що носили біль весь час, зізнаються, що вперше розплакались над ілюстраціями», – каже жінка.

Ольга намалювала історію сім'ї з Ірпеня, яку росіяни безжально розстріляли під час евакуації 6 березня. Батько родини Сергій Перебийніс дізнався про трагедію, упізнавши речі рідних на фотографіях в соціальних мережах.

Наступна ілюстрація присвячена Анастасії Яланській. Машина волонтерів, у якій була дівчина, потрапила під кулеметний обстріл, коли волонтери повертались із  притулку для собак в Бучі. 

Одна з найбільш трагічних світлин із Бучі: червоний манікюр жінки, яку вбили російські військові.  

Серед малюнків є портрет 96-річного Бориса Романченка, в'язня фашистських концтаборів,  який  був вбитий російською ракетою у власній квартирі.

Художниця також створила ілюстрації розбомбленого Драмтеатру Маріуполя.

Зобразила розстріляних людей у черзі за хлібом у Чернігові.

Намалювала сім'ю, яку окупанти вбили біля Макарова.

У пам'ять про загиблих в Краматорську.

Читайте також: 

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Зокрема, місто Буча, яке розташоване під Києвом, майже місяць перебувало під окупацією росіян. Ворожі війська вийшли з Бучі на початку квітня, після цього в містечку знайшли масові поховання цивільних, яких вбили росіяни. Військовослужбовці збройних сил РФ катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Малюнок: Olga.art/Instagram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду