Українців закликали не демонтувати супутникові тарілки

Українців закликали не демонтувати супутникові тарілки

28 Березня 2022
4112
28 Березня 2022
10:17

Українців закликали не демонтувати супутникові тарілки

4112
Супутниковий прийом сигналу телеканалів є найнадійнішою стабільною технологією з покриттям у будь-якій точці в Україні.
Українців закликали не демонтувати супутникові тарілки
Українців закликали не демонтувати супутникові тарілки

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики закликав українців не демонтувати супутникові тарілки.

Раніше інформацію про нібито необхідність демонтажу супутникових тарілок оприлюднила мерія Дніпра: мовляв, це допоможе уникнути повітряних ударів.

«Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики закликає голів військових адміністрацій, а також органи місцевого самоврядування та їхніх керівників не поширювати неперевірену інформацію, утриматися від необґрунтованих дій і не спонукати громадян до демонтажу супутникових тарілок. Навпаки, їх треба налаштувати на українські канали!» – говориться в заяві комітету.

Член Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп «Євросолідарності» Микола Княжицький зауважив, що окупанти недаремно атакують телевежі, маючи на меті сіяти серед українців паніку й поширювати дезінформацію.

«І коли росіяни заходять у міста, то передусім захоплюють місцеві радіостанції й наземне телебачення для впливу на людей. Тож чи не єдиним способом донести правду у такій ситуації є сателіт! Усі великі українські канали знаходяться на супутнику. Саме на них, а не на російські канали налаштовано 90 відсотків тарілок. Коли Ви бачите на тарілці три головки (lnb їх називають), значить вони приймають телебачення з Астри (Сіріус), Амоса і Євтелсата. Це сателіти, які транслюють українські програми. Тарілки рятують міста від капітуляції. І вони не передають жодних сигналів. Лише приймають», – пояснив Княжицький.

Той факт, що на сьогодні супутниковий прийом сигналу телеканалів є найнадійнішою стабільною технологією з покриттям у будь-якій точці в Україні, визнають й у Viasat. Провайдер зауважив, що загроза та необхідність демонтажу супутникових тарілок відсутня.

«Достовірної інформації з цього приводу з офіційних джерел державної влади України чи ЗСУ не було. На сьогодні супутниковий прийом сигналу телеканалів є найнадійнішою стабільною технологією з покриттям у будь-якій точці в Україні на відміну від інших технологій, що залежать від наземних станцій та передавачів і, на жаль, піддаються ризику ураження ворожими силами», – повідомляє Viasat.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: csete/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду