Оператор та фотограф Юрій Олійник загинув, захищаючи Україну

Оператор та фотограф Юрій Олійник загинув, захищаючи Україну

27 Березня 2022
2626
27 Березня 2022
09:50

Оператор та фотограф Юрій Олійник загинув, захищаючи Україну

2626
Він працював на каналі 24, на сайті Zaxid.net. У 2014 році захищав окупований Донбас.
Оператор та фотограф Юрій Олійник загинув, захищаючи Україну
Оператор та фотограф Юрій Олійник загинув, захищаючи Україну

23 березня на Луганщині у боях за Україну загинув оператор Юрій Олійник. Про це повідомляється на сайті каналу 24. Йому було 39 років. Оператор та фотограф працював на каналі 24, на сайті Zaxid.net.

Юрій Олійник пішов на війну вдруге. Вперше воював у 2014 році, коли Росія окупувала Донбас. 

«Колеги розповідають, що Юрій зізнався, що їде на війну і зі всіма попрощався, — йдеться у некролозі каналу 24. — Він одразу долучився до своєї бригади, з якою воював ще у 2014 році.

Юрій Олійник був дуже талановитим. Він працював над проєктами "Ми", "Ми 2.0", "Трансплантація", "Зберегти життя", а також над створенням проєкту "Інтерв‘ю 24", зокрема знімав інтерв‘ю з ВІЛ-позитивною, "День у швидкій", інструкцію з першої домедичної допомоги та багато іншого». 

На сайті каналу 24 представлені фотографії Юрія Олійника. 

Нагадаємо, під Києвом у бою з російськими окупантами 24 березня загинули публіцист, історик та перекладач Сергій Заїковський та працівник пресслужби Міністерства ветеранів Денис Котенко. 

18 березня загинув редактор запорізького сайту Misto.zp.ua Олег Якунін.

14 березня під час оборони Києва загинув засновник видавництва «Орієнтир» Микола Кравченко (псевдонім Крук). Він був кандидатом історичних наук, дослідником українського добровольчого руху ХХ-ХХІ століть, ідеологом українського націоналізму. 

Фото: Zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2626
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду