Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату

Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату

27 Березня 2022
1775
27 Березня 2022
09:17

Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату

1775
Фільм мав вийти в українських кінотеатрах 12 травня.
Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату
Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату

Через війну Олесь Санін переорієнтував постпродакшен фільму «Довбуш» на міжнародний кінопрокат. Про це кінорежисер розповів під час прямого включення в ефірі марафону «Єдині новини».

Фільм мав вийти в українських кінотеатрах 12 травня. За словами Олеся Саніна, тепер він планує спочатку представити фільм за кордоном. «Щоб стрічка збирала кошти для української армії і була промоутером України», – сказав Олесь Санін.

Як розповів кінорежисер, через війну постпродакшен фільму довелося призупинити. Однак частину фахівців він евакуював до Львова та Івано-Франківська, а ще деякі спеціалісти продовжують працювати у Києві. 

Оператор фільму Сергій Михальчук зараз знімає Київ, повідомляється на сторінці фільму у фейсбуку. 

«Довбуш» — пригодницько-історичний екшен про ватажка опришків, який захищав свободу свого народу три століття тому. До амбітного екшена увійшли масштабні бої й двобої, небезпечні трюки, погоні, втечі. Орієнтовний бюджет мав складати понад 90 млн грн. з державною часткою 65 млн грн.

Зйомки фільму Олеся Саніна розпочалися у серпні 2018 року. Процес переривався з технічних причин, а згодом через картантинні обмеження. Фінальні дозйомки розпочалися на початку червня 2021-го.

Виробник фільму — компанія Pronto Film за підтримки Держкіно України та Міністерства культури та інформаційної політики України. Генеральним медіапартнером мав виступати телеканал «Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1775
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду