detector.media
27.03.2022 09:17
Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату
Через війну фільм «Довбуш» готують до міжнародного прокату
Фільм мав вийти в українських кінотеатрах 12 травня.

Через війну Олесь Санін переорієнтував постпродакшен фільму «Довбуш» на міжнародний кінопрокат. Про це кінорежисер розповів під час прямого включення в ефірі марафону «Єдині новини».

Фільм мав вийти в українських кінотеатрах 12 травня. За словами Олеся Саніна, тепер він планує спочатку представити фільм за кордоном. «Щоб стрічка збирала кошти для української армії і була промоутером України», – сказав Олесь Санін.

Як розповів кінорежисер, через війну постпродакшен фільму довелося призупинити. Однак частину фахівців він евакуював до Львова та Івано-Франківська, а ще деякі спеціалісти продовжують працювати у Києві. 

Оператор фільму Сергій Михальчук зараз знімає Київ, повідомляється на сторінці фільму у фейсбуку. 

«Довбуш» — пригодницько-історичний екшен про ватажка опришків, який захищав свободу свого народу три століття тому. До амбітного екшена увійшли масштабні бої й двобої, небезпечні трюки, погоні, втечі. Орієнтовний бюджет мав складати понад 90 млн грн. з державною часткою 65 млн грн.

Зйомки фільму Олеся Саніна розпочалися у серпні 2018 року. Процес переривався з технічних причин, а згодом через картантинні обмеження. Фінальні дозйомки розпочалися на початку червня 2021-го.

Виробник фільму — компанія Pronto Film за підтримки Держкіно України та Міністерства культури та інформаційної політики України. Генеральним медіапартнером мав виступати телеканал «Україна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY