Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта

Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта

18 Березня 2022
2451
18 Березня 2022
19:36

Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта

2451
В українській редакції роблять висновки, що найближчим часом сподіватися на тихі світанки не варто. Однак Україна неодмінно переможе, йдеться в матеріалі BBC.
Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта
Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта

Що стоїть за ранковими авіударами російських окупантів по будинках українців, аеропортах чи підприємствах? Відповідь на це питання спробували знайти журналісти BBC. Текст «"Ровно в 4 часа Киев бомбили". Чому Росія обстрілює Україну вдосвіта» опубліковано 18 березня.

«Через 80 років після німецького бомбардування перші російські ракети впали на Київ близько 4-5 години ранку 24 лютого 2022 року. Відтоді Росія ще не раз вдавалася до обстрілів та авіаударів по українських об'єктах рано-вранці», — йдеться в матеріалі.

У пошуках відповіді на питання «У чому задум таких ранкових обстрілів зі сторони Росії?» журналісти обґрунтовують кілька версій:

  1. Раптовість за прикладом Адольфа Гітлера.
  2. Прагнення спричинити якомога більшу кількість смертей під час авіаударів.
  3. Символізм і деморалізація, щоб зламати волю українців до спротиву.

Виходячи з коментарів військових експертів, журналісти BBC прогнозують: «Тактика ранкових обстрілів з боку Росії вочевидь продовжиться і далі». Лише тепер, відзначає українська редакція, в ЗСУ все продуманішою є стратегія щодо таких дій ворога.

Щодо подальшого сценарію російського вторгення автори публікації налаштовані оптимістично. «Один з останніх куплетів радянської пісні про 22 червня 1941 року звучить так: "Кончился бой за столицу, бросились немцы бежать. Бросили танки, бросили мины, несколько тысяч солдат"», — нагадують журналісти BBC.

Тим часом радник голови Офісу президента Олексій Арестович ділиться з українцями оптимістичними прогнозами. За його словами, активна фаза війни має закінчитися за 2-3 тижні. Такі сподівання Олексій Арестович висловив у дописі у телеграм-каналі«Активна фаза майже завершена під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом. Навіть якщо вони десь нашкребуть якісь резерви, спробують перейти в наступ, то все одно все закінчиться їхньою поразкою. Ну, просто на тиждень це або на 10 днів ще вилучиться. Кінець тут один, вони стратегічно програли, програють й оперативно. Я думаю, що середина квітня, кінець квітня – кияни, що виїхали, зможуть повертатися додому».

На фото: Збитий біля Києва російський літак. Світлина з матеріалу BBC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду