detector.media
18.03.2022 19:36
Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта
Журналісти BBC дослідили, чому Росія обстрілює Україну вдосвіта
В українській редакції роблять висновки, що найближчим часом сподіватися на тихі світанки не варто. Однак Україна неодмінно переможе, йдеться в матеріалі BBC.

Що стоїть за ранковими авіударами російських окупантів по будинках українців, аеропортах чи підприємствах? Відповідь на це питання спробували знайти журналісти BBC. Текст «"Ровно в 4 часа Киев бомбили". Чому Росія обстрілює Україну вдосвіта» опубліковано 18 березня.

«Через 80 років після німецького бомбардування перші російські ракети впали на Київ близько 4-5 години ранку 24 лютого 2022 року. Відтоді Росія ще не раз вдавалася до обстрілів та авіаударів по українських об'єктах рано-вранці», — йдеться в матеріалі.

У пошуках відповіді на питання «У чому задум таких ранкових обстрілів зі сторони Росії?» журналісти обґрунтовують кілька версій:

  1. Раптовість за прикладом Адольфа Гітлера.
  2. Прагнення спричинити якомога більшу кількість смертей під час авіаударів.
  3. Символізм і деморалізація, щоб зламати волю українців до спротиву.

Виходячи з коментарів військових експертів, журналісти BBC прогнозують: «Тактика ранкових обстрілів з боку Росії вочевидь продовжиться і далі». Лише тепер, відзначає українська редакція, в ЗСУ все продуманішою є стратегія щодо таких дій ворога.

Щодо подальшого сценарію російського вторгення автори публікації налаштовані оптимістично. «Один з останніх куплетів радянської пісні про 22 червня 1941 року звучить так: "Кончился бой за столицу, бросились немцы бежать. Бросили танки, бросили мины, несколько тысяч солдат"», — нагадують журналісти BBC.

Тим часом радник голови Офісу президента Олексій Арестович ділиться з українцями оптимістичними прогнозами. За його словами, активна фаза війни має закінчитися за 2-3 тижні. Такі сподівання Олексій Арестович висловив у дописі у телеграм-каналі«Активна фаза майже завершена під Києвом, Харковом, Сумами та Черніговом. Навіть якщо вони десь нашкребуть якісь резерви, спробують перейти в наступ, то все одно все закінчиться їхньою поразкою. Ну, просто на тиждень це або на 10 днів ще вилучиться. Кінець тут один, вони стратегічно програли, програють й оперативно. Я думаю, що середина квітня, кінець квітня – кияни, що виїхали, зможуть повертатися додому».

На фото: Збитий біля Києва російський літак. Світлина з матеріалу BBC

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY