У Херсонській області та в окремих містах Запорізької росіяни хочуть заборонити мітинги

У Херсонській області та в окремих містах Запорізької росіяни хочуть заборонити мітинги

13 Березня 2022
2805
13 Березня 2022
12:20

У Херсонській області та в окремих містах Запорізької росіяни хочуть заборонити мітинги

2805
Всюди блакитно-жовті прапори, заклики «Слава Україні!». Російські силовики вже не знають, як придушити спротив українських громадян.
У Херсонській області та в окремих містах Запорізької росіяни хочуть заборонити мітинги
У Херсонській області та в окремих містах Запорізької росіяни хочуть заборонити мітинги

Тимчасово окупувавши міста на Херсонщині та в Запорізькій області, росіяни хочуть порушити право українців на свободу мирних зібрань. Про це з посиланням на дані у регіонах повідомляють сайти ZN.ua«Українська правда»

Свої порядки Росія намагається встановити в Новій Каховці, Таврійську та Каховці Херсонської області, пише ZN.UA. У розпорядженні редакції є роздруковане «звернення» «російського військового коменданта» до мешканців цих міст.

Зокрема, російські силовики хочуть заборонити проведення мітингів та акцій протесту, які окупанти називають «несанкціонованими». Ще одне незаконне обмеження стосується «заборони на збір та поширення інформації щодо військ та військової адміністрації».

Також мешканців Херсонщини заохочують писати доноси.

У Запорізькій області, повідомляє «Українська правда», нові правила намагаються встановити в тимчасово захопленому Росією Мелітополі. Тут їздить військова техніка, з якої гучномовцями російською мовою попереджають про заборону мітингів та демонстрацій. Окупанти оголошують таке: «Громадянська адміністрація Мелітополя з метою запобігання правопорушенням та забезпечення громадського порядку тимчасово забороняє мітинги та демонстрації. З 18.00 до 6 години ранку вводиться комендантська година».

У відповідь мешканці Мелітополя цитують слова захисників острова Зміїного, які вони адресували російським окупантам на військовому кораблі.

Нагадаємо, у Запорізькій області росіяни почали викрадати чільників міськрад. 11 березня схопили мера Мелітополя Івана Федорова. Під час пресконференції для іноземних журналістів президент Володимир Зеленський повідомив, що Федорова катують. 13 березня росіяни викрали міського голову Дніпрорудного Євгенія Матвєєва. 

Зранку 12 березня просто з мітингу у Мелітополі викрали громадську діячку, координаторку акцій протестів Ольгу Гайсумову. Досі про неї нічого невідомо, а фейсбук-сторінка Гайсумової не працює.

На Херсонщині почали хапати журналістів і активістів та кидати до СІЗО. Зокрема, ввечері 12 березня в Каховці зник журналіст місцевої газети «Новий день» Олег Батурин. Він пішов з дому і не повернувся

Фото: попри всі заборони росіян, у Мелітополі люди продовжують виходити на мітинги, вимагаючи повернути Івана Федорова і Ольгу Гайсумову. Скріншот: «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2805
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду