Росіяни запустили пропаганду на радіо в Бердянську: кажуть, відвідувати цвинтар можна без перешкод

Росіяни запустили пропаганду на радіо в Бердянську: кажуть, відвідувати цвинтар можна без перешкод

9 Березня 2022
4247
9 Березня 2022
12:52

Росіяни запустили пропаганду на радіо в Бердянську: кажуть, відвідувати цвинтар можна без перешкод

4247
Окупанти закликають місцевих до співпраці та поширюють фейки про «нацифікацію» України.
Росіяни запустили пропаганду на радіо в Бердянську: кажуть, відвідувати цвинтар можна без перешкод
Росіяни запустили пропаганду на радіо в Бердянську: кажуть, відвідувати цвинтар можна без перешкод

Російські окупанти увімкнули на радіо в українському Бердянську кремлівську пропаганду, щоб, за їхніми словами, «роз'яснити картину подій». Відповідний аудиозапис «Детектору медіа» надіслали читачі. 

Пропагандисти стверджують, що Україна нібито опинилась в «інформаційному вакуумі», а з керівництвом міста та населенням виникло «непорозуміння» щодо присутності російських окупаційних військ. Більш того, вони наголошують про присутність не просто військових, а «російської влади» в Бердянську.

У своєму аудіозверненні окупанти розповіли кремлівське бачення історичних подій, згідно з яким зміна влади в 2014 році в Україні була «незаконною». Згадали й путінські тези про «фашистів» та Степана Бандеру, а також зазначили що виступають проти прихильників батальйонів «Азов» та «Айдар».

Крім того, окупанти заявили, що «у кожній нашій сім'ї є герой війни, який боровся з "коричневою чумою"», вочевидь маючи на увазі Другу світову, але не кажучи це прямо. І тепер окупанти закликають «не допустити повторення цієї історії».

«Саме в цих непростих умовах керівництвом РФ прийнято рішення про демілітаризацію та денацифікацію України. Необхідне роззброєння незаконних воєнізованих формувань, що діють на території України, та припинення діяльності націоналістичних структур. Наше спільне завдання – це відновлення нормальної роботи державних органів влади, промисловості та бізнесу та створення умов для об'єднання РФ та України», – стверджують озброєні окупанти, які планують формувати в Бердянську так звану «народну міліцію».

Крім того, окупанти стверджують, що нібито українська армія планувала знищувати інфраструктуру міста, а місцеві діти, за їхніми словами, виносять зброю з «покинутих схронів». Водночас росіяни заявили місцевим, щоб ті не боялися відвідувати об'єкти соціальної інфраструктури. Наприклад, кладовище.

«У цих умовах участь військ росгвардії у патрулюванні вулиць силами "народної міліції" міста – вимушена потреба. Нині забезпечення порядку у місті здійснює комендант від військ гвардії.

Наголошуємо, що транспортне сполучення між Бердянськом та Мелітополем, а також відвідування жителями соціально значущих об'єктів міста, у тому числі цвинтаря, не було нами блоковано та може здійснюватися безперешкодно», – йдеться в зверненні окупантів.

Серед іншого росіяни вимагають закрити в місті освітні заклади «до нормалізації обстановки». Кажуть, все, що відбувається, – «це не утиски інтересів українців, а захист самої Росії». Також окупанти закликають мешканців Бердянська «разом рухатися вперед, нікому не дозволяючи втручатися у наші справи».

Наприкінці пропагандистської заяви росіяни зробили уточнення, до кого саме звертались: «Звертаємось до тих, для кого Росія – не пусте слово».

Напередодні окупанти захопили радіостанцію Азовська хвиля та редакцію «ПРО100».

Ілюстрація: istockphoto.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4247
Читайте також
23.06.2022 08:00
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа» вдячний за вклад у документування кремлівської дезінформації Let'sData, StopFake, УКМЦ, «Інституту масової інформації», Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, VoxUkraine, Любові Цибульській
284 455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду