Захисники острова Зміїний живі – ВМС України

Захисники острова Зміїний живі – ВМС України

28 Лютого 2022
1409
28 Лютого 2022
14:02

Захисники острова Зміїний живі – ВМС України

1409
Захисники острова Зміїний живі і перебувають в російському полоні.
Захисники острова Зміїний живі – ВМС України
Захисники острова Зміїний живі – ВМС України

ВМС України повідомили, що захисники острова Зміїний живі і перебувають в російському полоні.

26 лютого ВМС отримали інформацію, що на Зміїному серед українських прикордонників можуть бути загиблі та поранені, до острову з метою виконання гуманітарної місії було направлено цивільне судно МПРС «Сапфір», для допомоги постраждалим.

«Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни. Незаконне захоплення цивільного судна  некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права. Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян», – говориться в повідомленні.

Захисники острова Зміїний живі і перебувають в російському полоні.

«Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре! Але російська пропаганда намагається розкрутити "новину" про те, що начебто влада України "забула", "поховала" своїх підлеглих. При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів».

ВМС додали, що через брак набоїв прикордонники не змогли продовжити захист острову, окупанти повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо.

«Відповідно зв'язок із Зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями. Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає. А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею».

25 лютого ЗМІ повідомили про загибель українського гарнізону острова Зміїний унаслідок обстрілу корабля ВМС Росії. Також було опубліковане відео, як російський корабель вимагає від захисників гарнізону здатися – у відповідь українські прикордонники відповіли: «Російський корабель – іди на**й».

Українська влада повідомляла спочатку, що зв’язок із захисниками острова зник, а пізніше – що всі 13 прикордонників загинули.

Фото: ВМС України/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду