Путін переконує росіян, що Україна нарощує ядерний потенціал проти РФ

Путін переконує росіян, що Україна нарощує ядерний потенціал проти РФ

22 Лютого 2022
1711
22 Лютого 2022
20:46

Путін переконує росіян, що Україна нарощує ядерний потенціал проти РФ

1711
«Ну і все, Москва буде в зоні ураження. Для нас це стратегічна загроза».
Путін переконує росіян, що Україна нарощує ядерний потенціал проти РФ
Путін переконує росіян, що Україна нарощує ядерний потенціал проти РФ

Президент РФ Володимир Путін переконує росіян, що Україна нібито нарощує ядерне озброєння проти Росії. Такі висновки він зробив із виступу президента Володимира Зеленського на безпековій конференції у Мюнхені.

Під час промови Зеленський оголосив, що ініціює переговори учасників Будапештського меморандуму щодо надання Україні гарантій безпеки. Президент сказав, що якщо переговори не відбудуться, Україна поставить під сумнів усі пакетні рішення 1994 року. Зокрема, за Будапештським меморандумом, Україна відмовилася від третього у світі ядерного потенціалу в обмін на гарантії своєї безпеки.

Під час пресконференції за підсумками переговорів із президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим Путін нагадав про мюнхенську промову Володимира Зеленського.

«Я так розумію, що ці слова були звернені до нас, і я хочу сказати, що ми їх почули», — підкреслив Путін.

Після цього Путін продовжив свою традиційну інтерпретацію історії. Зокрема, відзначив, що Україна ще з радянських часів володіє широкими ядерними компетенціями. «Там є все, щоб достатньо великими темпами вирішити це питання, аніж це роблять країни, які вирішують ці проблеми з нуля», – сказав Путін.

Далі він нагадав про теорію ядерної фізики. «Бракує тільки системи збагачення – урану. Але це питання техніки. Для України ця проблема вирішується достатньо просто, – міркує Путін. – Що стосується доставки, є старі ракети радянського виробництва «Точка-У» [з дальністю стрільби – ДМ] 110 кілометрів. Ну це теж не проблема з урахуванням компетенцій, скажімо, Південмашу, що виготовляв балістичні ракети для Радянського Союзу».

Путін підкреслив, що слова Володимира Зеленського він сприймає як стратегічну загрозу для Росії.

«Навіть поява тактичного ядерного озброєння в Україні для нас означає стратегічну загрозу. Адже від 110 можна підняти дальність до 300 до 500. Ну і все, Москва буде в зоні ураження. Для нас це стратегічна загроза. І ми це так і сприйняли. І ми звичайно найсерйознішим чином маємо і будемо до цього ставитися».

Нагадаємо, Кремль уже не вперше спекулює на тезах промови Володимира Зеленського у Мюнхені, напорлягаючи, що він погрожував Росії ядерною зброєю. Із цим повідомленням очільник Міноборони Росії Сергій Шойгу звернувся до президента Росії Володимира Путіна під час засідання Ради безпеки РФ 21 лютого.

«Хотів би звернути увагу на заяву Зеленського про те, що вони припускають і хотіли б повернути статус ядерної країни. Це вкрай небезпечно... Тут вона [ядерна зброя. - ДМ] може з'явитися, – сказав Сергій Шойгу. – Є обладнання, є технології, є фахівці, які можуть і мають можливості, на наш погляд, набагато більші, ніж можливості Ірану та Північної Кореї».

21 лютого Дмитро Кулеба повідомив, що звернувся до Ради безпеки ООН щодо консультацій на тему безпеки України згідно Будапештського меморандуму.

Фото: скріншот з трансляції пресконференції Володимира Путіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1711
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
792 дн. тому
Вигадливість окупантів дивує: в українському науковому середовищі навіть розмови на цю тему не почались, а москалі вже понавигадували.
Vlad
792 дн. тому
Патологический брехун.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду