Інформагентство Міноборони АрміяInform зазнало DDоS-атаки вдруге за добу

Інформагентство Міноборони АрміяInform зазнало DDоS-атаки вдруге за добу

17 Лютого 2022
2482
17 Лютого 2022
08:39

Інформагентство Міноборони АрміяInform зазнало DDоS-атаки вдруге за добу

2482
Наразі сайт працює в звичному режимі.
Інформагентство Міноборони АрміяInform зазнало DDоS-атаки вдруге за добу
Інформагентство Міноборони АрміяInform зазнало DDоS-атаки вдруге за добу

Ввечері 16 лютого сайт інформаційного агентства Міністерства оборони України АрміяInform зазнав другої за день DDоS-атаки. Про це повідомив у фейсбуці журналіст агентства Єгор Брайлян.

«Ліг сайт інформагентства Міноборони АрміяInform. Не хочу казати про апокаліпсис, але це не дуже сприятлива тенденція», – написав він.

Згодом він додав, що сайт відновив роботу.

У коментарі «Детектору медіа» Єгор Брайлян розповів, що кібератака розпочалась приблизно о 19:00 та тривала близько 4-5 годин. У цей час при намаганні потрапити на портал вибивало напис, що доступу немає.

«Як мені сказав наш айтішник, це була серйозна DDоS-атака. Це зондування росіян, і першими в разі чого стануться атаки (спочатку кібер, а потім фізичні) саме на інституції Міноборони (в першу чергу ЗМІ). Це дуже серйозні речі», – додав журналіст. 

На його думку, такі випадки доводять вразливість українського кіберпростору всупереч заявам Міністерства цифрової інформації, що «загрози перебільшені».

15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними.  Також були зафіксовані перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку.

Держспецзв’язку повідомило, що інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки.

Голова Мінцифри Михайло Федоров заявив, що атака 15 лютого проводилась з Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану і була наймасштабнішою в історії України.

За фактом кібератаки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

Ілюстрація: Інформагентство АрміяInform/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду