Сайт АрміяInform зазнав DDоS-атаки

Сайт АрміяInform зазнав DDоS-атаки

16 Лютого 2022
2340
16 Лютого 2022
16:24

Сайт АрміяInform зазнав DDоS-атаки

2340
Наразі невідомо, чи пов’язана кібератака з масованою DDoS-атакою на сайти Міноборони України та Збройних сил України.
Сайт АрміяInform зазнав DDоS-атаки
Сайт АрміяInform зазнав DDоS-атаки

У середу, 16 лютого, сайт інформаційного агентства Міністерства оборони України АрміяInform зазнав DDоS-атаки, наразі загрозу вдалося локалізувати.

У коментарі «Детектору медіа» представники АрміяInform повідомили, що зараз портал працює у звичному режимі. Атака відбулася у середу, але чи пов’язана вона з масованою DDoS-атакою на вебресурси України, зокрема, на сайт Міноборони, наразі невідомо.

15 лютого сайти Міноборони України та Збройних сил України стали недоступними.  Також були зафіксовані перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку.

Держспецзв’язку повідомило, що інформаційні ресурси зазнали потужної DDоS-атаки.

Голова Мінцифри Михайло Федоров заявив, що атака 15 лютого проводилась з Росії, Китаю, Чехії та Узбекистану і була наймасштабнішою в історії України.

За фактом кібератаки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозв'язку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.

У ніч на 14 січня 2022 року сайти Міністерства освіти та науки, Міністерства закордонних справ, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства енергетики, Державної служби з надзвичайних ситуацій та «Дії» зазнали хакерської атаки

На урядових ресурсах було розміщено зображення з текстом українською, російською та польською мовами, який попереджає користувача, що нібито його особисті дані стали публічними, а інформація на комп'ютері знищується.  

У «посланні» йшлося, що атака є нібито відплатою «за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся та за історичні землі». Це мало вказувати, що до зламу причетні «польські» хакери.

У грудні 2021 року The New York Times повідомляло, що Росія готує масштабну кібератаку на урядові установи, енергосистему та інші стратегічні галузі економіки України.

За даними видання, тоді США та Велика Британія таємно відправили до України спеціалістів із кібербезпеки для протидії можливій активізації кіберагресії Росії.

Графіка: Інформагентство АрміяInform/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2340
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду