Дмитро Співак створив власний громадський рух та поїде у всеукраїнський тур

Дмитро Співак створив власний громадський рух та поїде у всеукраїнський тур

9 Лютого 2022
2381
9 Лютого 2022
08:46

Дмитро Співак створив власний громадський рух та поїде у всеукраїнський тур

2381
Хоча телеведучий наголошує, що це об'єднання не є партією, але вже анонсує, що братиме участь у парламентських та президентських виборах.
Дмитро Співак створив власний громадський рух та поїде у всеукраїнський тур
Дмитро Співак створив власний громадський рух та поїде у всеукраїнський тур

Телеведучий Дмитро Співак оголосив, що створив власний громадський рух «Правда з Дмитром Співаком» (аналогічну назву має його програма на каналі «Україна 24») та поїде у всеукраїнський тур. В інтерв'ю виданню «Сегодня» він розповів, що ідея започаткувати рух виникла з того, що «багато глядачів неодноразово говорили про те, що треба створювати майданчик для формування громадської думки та діалогу однодумців».

За словами Співака, його об'єднання побудоване на «чіткій ідеологічній основі» — «правді та соціальній справедливості».

«Мені близькі погляди лівого лібералізму чи соціал-демократії. Це досить популярна ідеологія у Європі. Але, оскільки ми живемо в Україні, треба було адаптувати її під наше розуміння. Свою ідеологію ми назвали "ідеологією правди та соціальної справедливості". Іти до людей із відкритим забралом та правдою про те, що треба робити для того, щоб витягти країну з прірви», — розповів телеведучий.

Свій всеукраїнський тур Співак планує розпочати навесні. Він буде представляти в регіонах свою платформу і розповідати власне бачення щодо пенсійної та медичної реформи, оборонного сектора тощо.

Також серед планів телеведучого — написати «комплексну програму розвитку України на найближчі 10 років» і пропонувати Верховній Раді власні законопроєкти.

Щодо структури об'єднання, то на сьогодні, за словами Співака, «це невелика згуртована команда однодумців, певне коло експертів-професіоналів із різних областей».

Хоча він наголошує, що це об'єднання не є партією, але вже анонсує, що братиме участь у парламентських та президентських виборах.

Раніше у всеукраїнське турне їздив власник каналу «Наш» Євгеній Мураєв зі своїм проєктом «Тут наша земля», а його мовник кожної суботи по вісім годин транслював це тревел-шоу. Детальніше про це читайте в огляді «Детектора медіа».

Нагадаємо, за свою кар’єру Дмитро Співак невдало балотувався в різні органи влади від партій Сергія Тігіпка, Наталії Королевської, «Блоку Петра Порошенка» (але в 2010 році усе ж зміг обратися до Одеської міської ради від Юлії Тимошенко). У 2019 році Співак став №33 у парламентському списку «Слуги народу», але його виключили за місяць до виборів.

Потім він працював ведучим на ютуб-каналі Медведчука, піарив Віталія Кличка та 13 разів за сім місяців, як підрахував ДМ, відвідував канал Ахметова (а потім став там ведучим). Одинадцять із тринадцяти ефірів Співак провів з Наталією Влащенко, ставши найпопулярнішим гостем «Харду» у 2021 році. У кожному їхньому ефірі ДМ виявив принаймні один блок антизахідної риторики.

Співак стверджував, що США не потрібен мир в Україні, заявляв, що американці та британці намагаються зіштовхнути Москву з Києвом, демонізував расові протести у Штатах, розповідав про колонізацію та зовнішнє управління в Україні, переконував, що «транснаціональні корпорації» написали законопроєкт про сексизм, порівнював «західних агентів» Протасевича та Шабуніна тощо. Наталія Влащенко проявила скепсис до слів Співака лише тоді, коли той почав говорити про американські біолабораторії

Ілюстрація: скріншот з відео / YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2381
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду