Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету

Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету

1 Лютого 2022
2234
1 Лютого 2022
11:18

Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету

2234
В УНН запускають канал, який хоче, серед іншого, висвітлювати запуск університету. В Міносвіти кажуть, що немає ніяких домовленостей щодо такого проєкту.
Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету
Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету

Міністерство освіти та науки України заперечило співпрацю з агенцією УНН та її каналом щодо онлайн-супроводу запуску так званого Президентського університету. Про це пресслужба міністерства повідомила в листі до «Детектора медіа».

«Щодо оприлюдненої Вами інформації («УНН супроводжуватиме запуск президентського університету і зробить цей проєкт в онлайні») повідомляємо, що станом на 31 січня 2022 року між Міністерством освіти і науки України, інформаційним агентством УНН і телеканалом "Перший канал" немає жодних домовленостей.

Команда МОН не отримувала листів і пропозицій про співпрацю від агенції. Щодо онлайн-запуску проєкту "Президентський університет" – така інформація не є достовірною», – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, інформаційне агентство УНН планує запустити власний телевізійний «Перший канал». Для цього компанія придбала ТОВ «Телеканал "Є!"», який вже має супутникову ліцензію, і звернулась до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення із заявою щодо переформатування ліцензії.

Під час засідання Нацради 8 грудня 2021 року власниця УНН Уляна Лозан сказала, що вони є офіційним партнером Міносвіти України і що готується підписання меморандуму. 

«Ми будемо повністю супроводжувати Президентський універститет. Я веду перемовини щодня із заступником міністра, який відповідає за цей проєкт, Ігорем Гарбаруком (звільнений 28 грудня 2021 року – ред.). І ми вирішили, що ми зробимо проєкт онлайн, де можна буде дивитися, як будується цей університет, як він буде змінюватися. Ми вже почали говорити про те, чому ВДНГ, а не інше місце (університет планують відкрити на території ВДНГ в Києві – ред.), про те, які там будуть кластери. Пізніше, коли він запуститься, ми зможемо показувати, чому найкращі повинні вчитися там», – казала тоді пані Лозан.

Зрештою Нацрада переоформила ліцензію каналу «Є!», на основі якого УНН запускає свій «Перший канал».

Зазначимо, що 31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

На створення університету планується витратити 7,2 млрд грн. Навчання планують розпочати 1 жовтня 2023 року.

Ілюстрація: Міносвіти

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду