detector.media
01.02.2022 11:18
Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету
Міносвіти заперечило співпрацю з УНН щодо висвітлення запуску Президентського університету
В УНН запускають канал, який хоче, серед іншого, висвітлювати запуск університету. В Міносвіти кажуть, що немає ніяких домовленостей щодо такого проєкту.

Міністерство освіти та науки України заперечило співпрацю з агенцією УНН та її каналом щодо онлайн-супроводу запуску так званого Президентського університету. Про це пресслужба міністерства повідомила в листі до «Детектора медіа».

«Щодо оприлюдненої Вами інформації («УНН супроводжуватиме запуск президентського університету і зробить цей проєкт в онлайні») повідомляємо, що станом на 31 січня 2022 року між Міністерством освіти і науки України, інформаційним агентством УНН і телеканалом "Перший канал" немає жодних домовленостей.

Команда МОН не отримувала листів і пропозицій про співпрацю від агенції. Щодо онлайн-запуску проєкту "Президентський університет" – така інформація не є достовірною», – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, інформаційне агентство УНН планує запустити власний телевізійний «Перший канал». Для цього компанія придбала ТОВ «Телеканал "Є!"», який вже має супутникову ліцензію, і звернулась до Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення із заявою щодо переформатування ліцензії.

Під час засідання Нацради 8 грудня 2021 року власниця УНН Уляна Лозан сказала, що вони є офіційним партнером Міносвіти України і що готується підписання меморандуму. 

«Ми будемо повністю супроводжувати Президентський універститет. Я веду перемовини щодня із заступником міністра, який відповідає за цей проєкт, Ігорем Гарбаруком (звільнений 28 грудня 2021 року – ред.). І ми вирішили, що ми зробимо проєкт онлайн, де можна буде дивитися, як будується цей університет, як він буде змінюватися. Ми вже почали говорити про те, чому ВДНГ, а не інше місце (університет планують відкрити на території ВДНГ в Києві – ред.), про те, які там будуть кластери. Пізніше, коли він запуститься, ми зможемо показувати, чому найкращі повинні вчитися там», – казала тоді пані Лозан.

Зрештою Нацрада переоформила ліцензію каналу «Є!», на основі якого УНН запускає свій «Перший канал».

Зазначимо, що 31 травня 2021-го президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Університету інформаційної та кібербезпеки. Студенти зможуть навчатися в ньому безкоштовно, але потім повинні будуть працювати на держслужбі.

На створення університету планується витратити 7,2 млрд грн. Навчання планують розпочати 1 жовтня 2023 року.

Ілюстрація: Міносвіти

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY