Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE

Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE

22 Січня 2022
2884
22 Січня 2022
17:15

Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE

2884
Дослідники сподіваються привернути увагу ЗМІ до Донбасу, а також інформують про кризові проблеми донорів від Євросоюзу та Німеччини.
Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE
Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE

Міжнародна благодійна організація CARE представила результати дослідження Suffering in silence («Страждання у тиші»), повідомляє DW.

Це моніторинг міжнародних ЗМІ п'ятьма мовами. Мета - визначити кризові регіону світу, які мало висвітлюються в медіа. Таким чином у CARE хочуть привернути увагу до проблем простих людей, голоси яких у світі не чують.

Дослідники сподіваються, що, окрім медіапідтримки, кризові регіони отримають і фінансову. За умови, якщо їхні дані спонукають донорів від Євросоюзу або уряду Німеччини розглянути ситуацію і, можливо, ухвалити рішення про виділення більших обсягів допомоги. Наприклад, у коаліційній угоді нового уряду ФРН пйдеться про наміри гуманітарної допомоги у регіоні «забутих криз».

Про Україну в моніторингу йдеться як про одну з кризових точок на планеті — головно через Донбас. 

У дослідженні вона опинилася на передостанньому місці (801 згадування у ЗМІ) серед 10 країн, усі інші з яких - держави Африки та Південної Америки.

Ще менше, ніж про кризу на Донбасі, ЗМІ у світі згадували торік лише про гуманітарну ситуацію в Замбії (501 згадування), де від бідності та голоду найбільше потерпають жінки.

Основними факторами тяжкого гуманітарного становища в Україні у документі названо воєнний конфлікт на Донбасі та пандемію COVID-19, яка ускладнила і без того наявні серйозні проблеми гуманітарного характеру. Особливо це торкнулося людей похилого віку та інших слабких верств населення.

З посиланням на дані ООН, у дослідженні зазначається, що у 2021-му році від гуманітарної допомоги в Україні залежало 3,4 мільйони осіб.

«Політичного рішення конфлікту не видно. Люди на сході України щодня змушені ризикувати своїм життям. Особливо небезпечною є ситуація уздовж 420-кілометрової лінії розмежування», - йдеться у документі.

Упорядники дослідження також наголошують на проблемному доступі до ресурсів та послуг першої необхідності на тлі складнощів із зайнятістю та соцзабезпеченням.

Найгіша ситуація, за даними дослідження, у Гондурасі. Тут за межею бідності опинилося 70 відсотків населення, а третина залежить від гуманітарної допомоги.

Фото: сайт CARE

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду