detector.media
22.01.2022 17:15
Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE
Світові медіа мало пишуть про гуманітарну кризу в Україні — CARE
Дослідники сподіваються привернути увагу ЗМІ до Донбасу, а також інформують про кризові проблеми донорів від Євросоюзу та Німеччини.

Міжнародна благодійна організація CARE представила результати дослідження Suffering in silence («Страждання у тиші»), повідомляє DW.

Це моніторинг міжнародних ЗМІ п'ятьма мовами. Мета - визначити кризові регіону світу, які мало висвітлюються в медіа. Таким чином у CARE хочуть привернути увагу до проблем простих людей, голоси яких у світі не чують.

Дослідники сподіваються, що, окрім медіапідтримки, кризові регіони отримають і фінансову. За умови, якщо їхні дані спонукають донорів від Євросоюзу або уряду Німеччини розглянути ситуацію і, можливо, ухвалити рішення про виділення більших обсягів допомоги. Наприклад, у коаліційній угоді нового уряду ФРН пйдеться про наміри гуманітарної допомоги у регіоні «забутих криз».

Про Україну в моніторингу йдеться як про одну з кризових точок на планеті — головно через Донбас. 

У дослідженні вона опинилася на передостанньому місці (801 згадування у ЗМІ) серед 10 країн, усі інші з яких - держави Африки та Південної Америки.

Ще менше, ніж про кризу на Донбасі, ЗМІ у світі згадували торік лише про гуманітарну ситуацію в Замбії (501 згадування), де від бідності та голоду найбільше потерпають жінки.

Основними факторами тяжкого гуманітарного становища в Україні у документі названо воєнний конфлікт на Донбасі та пандемію COVID-19, яка ускладнила і без того наявні серйозні проблеми гуманітарного характеру. Особливо це торкнулося людей похилого віку та інших слабких верств населення.

З посиланням на дані ООН, у дослідженні зазначається, що у 2021-му році від гуманітарної допомоги в Україні залежало 3,4 мільйони осіб.

«Політичного рішення конфлікту не видно. Люди на сході України щодня змушені ризикувати своїм життям. Особливо небезпечною є ситуація уздовж 420-кілометрової лінії розмежування», - йдеться у документі.

Упорядники дослідження також наголошують на проблемному доступі до ресурсів та послуг першої необхідності на тлі складнощів із зайнятістю та соцзабезпеченням.

Найгіша ситуація, за даними дослідження, у Гондурасі. Тут за межею бідності опинилося 70 відсотків населення, а третина залежить від гуманітарної допомоги.

Фото: сайт CARE

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY