У США розпочинає роботу кінофестиваль «Санденс»

У США розпочинає роботу кінофестиваль «Санденс»

20 Січня 2022
1417
20 Січня 2022
20:35

У США розпочинає роботу кінофестиваль «Санденс»

1417
У конкурсних програмах фестивалю представлено дві українські копродукційні стрічки.
У США розпочинає роботу кінофестиваль «Санденс»
У США розпочинає роботу кінофестиваль «Санденс»

У штаті Юта відкривається 44-й Sundance Film Festival.

Через пандемію кінофорум проходить в онлайн-форматі, хоча анонсувався він як гібридний. Через це володар «Оскара» за фільм «Артист» Мішель Хазанавічус навіть вирішив зняти з програми комедію «Фінальне складання».

Загалом 83 повнометражних і 59 короткометражних робіт буде показано протягом 10 днів кінофестивалю.

У конкурсних програмах беруть участь два українських фільми. Це ігрова драма «Клондайк» Марини Ер Горбач та документальний фільм «Будинок зі скалок» Сімона Леренга Вільмонта.

Кадр із фільму  «Клондайк». Фото з фейсбук-сторінки Української кіноакадемії

Кадр із фільму «Клондайк». Фото з фейсбук-сторінки Української кіноакадемії 

Ігрова драма «Клондайк» змагатиметься у міжнародній конкурсній програмі World Cinema Dramatic Competition. Покази «Клондайку» відбудуться 21 та 23 січня на території США.

За сюжетом, українці стають свідками авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік очікують народження першої дитини. Головні ролі у фільмі виконали Оксана Черкашина («Погані дороги»), Сергій Шадрін («Чорний ворон») і Олег Щербина («Черкаси»). Стрічку створено у копродукції з Туреччиною. 

Кадр із фільму «Будинок зі скалок». Фото: фейсбук-сторінка Moon Man. 

Документальну стрічку «Будинок зі скалок» данського режисера Сімона Леренга оцінить журі конкурсу World Cinema Documentary Competition. Це фільм спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України. У ньому оповідається про роботу соціальних працівників на сході України. Вони мають зробити все, щоби, попри війну, мешканці дитячого будинку почувалися в безпеці.

Що треба знати, щоб фільм потрапив до програми «Санденса», читайте тут.

Фото: сайт кінофестивалю «Санденс»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду