«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

19 Січня 2022
3194
19 Січня 2022
20:20

«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

3194
«А в чому, власне, новина? Хіба це не є реальністю вже 8 років?».
«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)
«Нападають не на нашу землю, а на ваші нерви». Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців із закликом не панікувати щодо повідомлень ЗМІ про російську агресію. 

«Зараз активно нападають не на нашу землю, а на ваші нерви – щоб у вас було постійне відчуття тривоги»,  пояснив глава держави. Саме тому «треба видихнути, заспокоїтися, не бігти по гречку і сірники».

Також він нагадав журналістам, що ЗМІ мають мути засобами масової інформації, а не істерії, і що в гонитві за хайпом не треба допомагати ворогу. Не треба щодня повідомляти, що війна може бути завтра, вважає президент.

«Зараз всі новини та інформаційний простір сповнені схожими повідомленнями про війну з Росією, про те, що вторгнення може початися просто завтра, будь-якої миті, і це вже точно, і воно відрязняється від того "точно", яке було місяць тому, і "точно" минулого року. А ще "точно" те, що ми нібито не готові, але начебто нас не залишать самих. Всі у світі нас підтримують, але всі в Украні будуть мобілізовані. Хоча все це ще не точно»,  сказав Володимир Зеленський.

На думку президента, для риторики «офіційних політичних заяв, новин, ЗМІ та чуток біля під’їзду» є спільним одне логічне питання. Після цього Володимир Зеленський поставив чотири питання: «А в чому, власне, новина? Хіба це не є реальністю вже 8 років? Хіба вторгнення почалося не в 2014 році? Хіба загроза війни з’явилася тільки зараз?».

Ці ризики існують вже не один день і вони не стали більшими, додав президент. 

Також у своїй промові він відзначив, що українцям притаманні риси, які є водночас «сильними сторонами та слабкими місцями». «Це сміливість та рішучість»,  пояснив Володимир Зеленський та порадив не робити дурниці на емоціях. 

Від теми війни президент перейшов до планів українців, починаючи з 22 січня, коли відзначатиметься День соборності України. Далі він назвав щоденні справи на кшталт будівництва мостів, шкіл та стадіонів, шашликів із нагоди Дня Перемоги, періоду здачі ЗНО, копання картоплі, одружень тощо. Завершується цей перелік датою 31 грудня 2022 року, коли країна зустрічатиме наступний Новий рік. І президент процитував рядки свого майбутнього новорічного звернення.

«Без паніки. З вірою в Україну та мир!» закликав президент на своїй сторінці у фейсбуці, де поширено його відеозвернення.

Нагадаємо, держсекретар Ентоні Блінкен під час інтерв'ю у Києві в рамках свого робочого візиту відзначив, що Путін повертається до подій 2014 року, а НАТО відповідно посилює свої позиції. 

Фото: фейсбук/Володимир Зеленський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3194
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
826 дн. тому
Ялові заяви цього матусиного гівнокомандувача не додають оптимізму. Західні союзники, які мають потужні розвідки, супутники, структури волають про потенційне вторгнення, а оцей тубилець або на західній на лижвах катається, або дурненькі відосики постить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду