22 січня – відкриття XXIII міжнародної фотовиставки газети «День»

22 січня – відкриття XXIII міжнародної фотовиставки газети «День»

17 Січня 2022
1390
17 Січня 2022
16:16

22 січня – відкриття XXIII міжнародної фотовиставки газети «День»

1390
Виставка працюватиме з 22 січня до 6 лютого 2022 року в Українському домі (вул. Хрещатик, 2).
22 січня – відкриття XXIII міжнародної фотовиставки газети «День»
22 січня – відкриття XXIII міжнародної фотовиставки газети «День»

У суботу, 22 січня, в Києві відкриється XXIII міжнародна фотовиставка газети «День».  

Газета «День» проводить міжнародний фотоконкурс для професіоналів та аматорів ще з 1998 року. Через пандемійні виклики XXIII фотоконкурс об’єднав роботи майстрів за 2020 і 2021 рік.

21 січня відбудеться урочисте нагородження переможців і призерів фотоконкурсу в обмеженому колі, а з 22-го усі охочі (вакциновані чи протестовані на COVID-19) можуть оглянути «фотомоніторинг» 2020 і 2021 року очима фотомайстрів та аматорів з усіх куточків України та закордону в столичному Українському домі.

Журі «Дня» обрало майже 300 найкращих робіт, що відповідають темі «Антидот». Редакція її визначила ще 2020-го року як протиотруту і від вірусу, і від нерозумної політики, і від життєвих проблем, викликаних обставинами пандемійного часу, а може, уже й епохи. Майстри фото знайшли такі сюжети і вже зовсім незабаром познайомитися з ними зможуть усі охочі.

Роботи на конкурс редакція приймала в номінаціях «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», учасники конкурсу сплачували внесок, який покриває витрати на друк світлин.

«У 2021 році газеті «День» виповнилося 25 років, а 13 січня 2022-го редакція відзначила 25-річчя головного редакторства Лариси Івшиної. Тому на виставці буде окремий розділ the best of the best — найбільш знакові світлини починаючи від першого фотоконкурсу «Дня», що відбувся через два роки після появи газети. Певною мірою це є й новітня історія нашої країни — у понад 70-ти знімках.

Експозиція матиме ще один особливий розділ — присвячений Євгену Кириловичу Марчуку, котрий, на жаль, 2021 року пішов з життя. Видатний державник і політик, багатогранна постать, він був справжнім поціновувачем фотомистецтва і конкурсу «Дня». Майже 50 світлин будуть знаком вдячної пам’яті». 

Виставка працюватиме з 22 січня до 6 лютого 2022 року в Українському домі (вул. Хрещатик, 2). Вхід вільний за умови наявності «зеленого» COVID-сертифікат або ж негативного результату ПЛР — чи експрес-тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 години.

Виставка працюватиме з 11:00 до 18:00 в Українському домі (вул. Хрещатик, 2), вхід вільний. Традиційно можна буде віддати голос за світлину, що сподобається найбільше.

Акредитація: Наталія Яворська 067 242 54 01, pr-nv@day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1390
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду