У Мілані пройшла акція на підтримку режисера театру Євгена Лавренчука (ВІДЕО)

У Мілані пройшла акція на підтримку режисера театру Євгена Лавренчука (ВІДЕО)

15 Січня 2022
2679
15 Січня 2022
22:06

У Мілані пройшла акція на підтримку режисера театру Євгена Лавренчука (ВІДЕО)

2679
Представники української громади вийшли з плакатами та звернулися італійською до мешканців міста, аби розповісти про переслідування з боку Росії.
У Мілані пройшла акція на підтримку режисера театру Євгена Лавренчука (ВІДЕО)
У Мілані пройшла акція на підтримку режисера театру Євгена Лавренчука (ВІДЕО)

15 січня у Мілані на підтримку затриманого в Італії українського режисера Євгена Лавренчука вийшла українська громада. Про це поінформували учасники зібрання.

Мешканці міста і туристи почули гімн України, який музикант виконував на сурмі. Також кожен учасник підготував плакат чи транспарант із закликами звільнити українського діяча та подробицями його історії. Під час акції присутнім повідомили обставини затримання Євгена Лавренчука італійською.

«По-перше, ця акція стосується української та світової культури, — сказала одна з учасниць зібрання. — По-друге, як я можу не вийти підтримати діяча, який відмовився співпрацювати з Росією? Я сама російськомовна. Але коли почалися ці дії [військова агресія. — ДМ] з боку Росії, почала вивчати українську».

Інша пані з плакатом на підтримку Євгена Лавренчука повідомила, що вона виступає на захист української культури та історії.

Телесюжет про цю акцію вже вийшов в ефірі ТСН. 

На вимогу Росії Євгена Лавренчука затримали у готелі Неаполя 17 грудня 2021 року. Його адвокат каже, що він має шанси уникнути екстрадиції як жертва переслідування російського режиму. 

На підтримку діяча театру виступили американський та український ПЕН, авторитетні діячі кіно, медіа та культури. Вони виступають проти екстрадиції режисера.

Євген Лавренчук народився 1982 року у Львові, вступив на 2-й курс ГІТІСу у Москві і деякий час працював у Росії. Він започаткував Польський театр у Москві. У 2014-му виїхав із РФ через політичні переконання. Відтоді працював у Польщі та в Україні, а нещодавно розпочав співпрацю з компанією Jerusalem Lyric Opera Studio & Festival.

У 2017 році Лавренчук був режисером конкурсу «Євробачення-2017».

Режисер також був експертом Українського культурного фонду, здобув премію імені Леся Курбаса.

У 2021 році Лавренчук отримав звання заслуженого артиста України. До весни 2021-го протягом трьох років він був головним режисером Одеського національного театру опери та балету. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2679
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду