Вимкнення інтернету кризи не вирішить – ООН про ситуацію в Казахстані

Вимкнення інтернету кризи не вирішить – ООН про ситуацію в Казахстані

6 Січня 2022
2332

Вимкнення інтернету кризи не вирішить – ООН про ситуацію в Казахстані

2332
«Люди мають право на мирний протест та свободу висловлювання».
Вимкнення інтернету кризи не вирішить – ООН про ситуацію в Казахстані
Вимкнення інтернету кризи не вирішить – ООН про ситуацію в Казахстані

Верховна комісарка ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що влада Казахстану має звільнити всіх затриманих громадян, які лише реалізували своє право на мирний протест. Вона закликала сторони протистояння утриматися від насильства та шукати мирні шляхи вирішення проблем. Про це пані Бачелет сказала в своєму коментарі з приводу протестів, зокрема, в Алмати, повідомляє «Радіо Свобода».

«Люди мають право на мирний протест та свободу висловлення поглядів. Водночас протестувальники, незалежно від того, наскільки вони розгнівані або скривджені, не повинні вдаватися до насильства», – йдеться у заяві Мішель Бачелет. 

Також вона нагадала: «Держави справді мають право оголошувати надзвичайний стан за певних обмежених обставин, але будь-який відступ від прав людини підпорядковується суворим вимогам необхідності та пропорційності. Деякі права, в тому числі право на життя, заборона на тортури та інше жорстоке поводження, а також право не зазнавати самовільного затримання, лишаються чинними за будь-яких обставин».

Також пані Бачелет зупинилася на ситуації щодо засобів комунцікації, адже інтернет в Алмати відсутній, в інших містах працює з великими перебоями. «Відключення інтернету, що фактично обмежує доступ людей до інформації… не є відповіддю на кризу, але загрожує розпалюванням насильства та заворушень. Я закликаю владу Казахстану забезпечити негайне та повне відновлення інтернет-послуг, які також мають життєво важливе значення для служб невідкладної медичної допомоги під час пандемії COVID-19», – прокоментувала комісарка ООН.

Стурбованість напруженою ситуацією в Казахстані також висловили українські правозахисники.

Фото: Un.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду