ФК «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю гравця

ФК «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю гравця

28 Грудня 2021
1277
28 Грудня 2021
11:47

ФК «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю гравця

1277
У клубі суму штрафу назвали символічною, але запевнили, що надалі всі футболісти даватимуть інтерв'ю українською. Для тих, хто не володіє державною мовою, готові відкрити навчальні курси.
ФК «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю гравця
ФК «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю гравця

Рівненський футбольний клуб «Верес» оштрафували за російськомовне інтерв'ю одного з гравців. Про це повідомляється на офіційному сайті.

«Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу оштрафував рівненський "Верес". Причина – порушення регламенту змагань щодо надання флеш-інтерв‘ю футболістами державною мовою, яке було зафіксоване після матчу 17-го туру УПЛ "Верес" – "Динамо". Рішення КДК УАФ оскарженню не підлягає», – йдеться в повідомленні.

У заяві клубу зазначено, що відтепер і надалі представники клубу даватимуть інтерв‘ю та коментарі для ЗМІ лише українською мовою.

«Для тих футболістів або інших працівників клубу, які володіють державною мовою на недостатньому, на їхню думку, рівні, клуб готовий організувати курси із вивчення української»– додали у «Вересі».

Водночас необхідність давати інтерв'ю українською не стосується гравців, які є громадянами інших держав. 

У коментарі Zaxid.net пресслужба клубу повідомила, що сума штрафу є «символічною» – близько 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, у листопаді 2021-го мовний омбудсмен повідомляв, що в Україні жодну людину чи інтернет-магазин не оштрафували за порушення мовного закону.

Фото: nkveres.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1277
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду