Арахамія сказав, що має журналістське посвідчення від НСЖУ

Арахамія сказав, що має журналістське посвідчення від НСЖУ

23 Грудня 2021
3460
23 Грудня 2021
20:33

Арахамія сказав, що має журналістське посвідчення від НСЖУ

3460
На його думку, працювати у виданні опозиційного політика – значить не бути журналістом.
Арахамія сказав, що має журналістське посвідчення від НСЖУ
Арахамія сказав, що має журналістське посвідчення від НСЖУ

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у коментарі виданню «Шиповник» сказав, що має посвідчення члена Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Журналістка видання питала в Арахамії, чи користувався він бізнес-джетом для візиту до Миколаєва, і, якщо так, то чиїм коштом. В Миколаєві Арахамія брав участь у партійному зібранні та відкритті приймального відділення місцевої лікарні. 

Їй у відповідь Арахамія сказав, що «Шиповник» належить місцевому представнику «ОПЗЖ» Артему Іллюку і тому вона не може бути журналісткою. Також він питав, чи має вона посвідчення і на яких працює засадах. 

«Я ж хочу розібратися, якщо ви журналіст видання, яке належить опозиційному політику, – то ви ж не журналіст. Я вважаю, що журналістика має бути поза політикою. У нас же немає газети від "Слуги народу", ви ж не бачили Арахамії газету якусь чи Замазєєвої [голова Миколаївської обласної ради - ДМ.] газету?..» – сказав він.

Далі він сказав, що теж є журналістом і має посвідчення від НСЖУ.

«І у мене є посвідчення. Я теж журналіст, член Спілки журналістів… Я – ваш колега. Я можу з вами спілкуватися зараз не як політик, а як колега», – сказав Арахамія.

ІМІ пише, що у відкритих джерелах немає нічого про журналістську діяльність Арахамії. У його біографії на сайті партії «Слуга народу» вказано, що він займався IT-бізнесом та волонтерством. А за освітою є магістром економіки. 

Нагадаємо, що Медіарух виступив проти видачі посвідчень «Преса» стороннім людям, адже це підриває довіру до професії, стимулює корупцію та ускладнює захист прав реальних журналістів.

Приводом для заяви Медіаруху стало повідомлення Національної спілки журналістів України щодо дій Нацполіції, яка намагалася отримати доступ до переліку членів обласних організацій спілки Вінницької та Тернопільської областей.

Фото: galinfo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3460
Читайте також
24.12.2021 15:06
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 756
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду