МЗС про заяви Шойгу щодо Донбасу: Приклад масованої російської дезінформації

МЗС про заяви Шойгу щодо Донбасу: Приклад масованої російської дезінформації

22 Грудня 2021
8796
22 Грудня 2021
12:28

МЗС про заяви Шойгу щодо Донбасу: Приклад масованої російської дезінформації

8796
МЗС України: Заяви Шойгу про «хімічні речовини» та «інструкторів американських ПВК» є черговими прикладами масованої російської дезінформації.
МЗС про заяви Шойгу щодо Донбасу: Приклад масованої російської дезінформації
МЗС про заяви Шойгу щодо Донбасу: Приклад масованої російської дезінформації

МЗС України назвало масованою російською дезінформацією заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про нібито дислокацію на Донбасі бійців американської ПВК для підготовки «провокацій із хімічними компонентами».

У коментарі «Радіо Свобода» речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що Кремль продовжує створювати інформаційне прикриття для можливих подальших провокацій cвоїх військ на українській території.

«Категорично відкидаємо інсинуації в бік України, які пролунали під час засідання колегії міністерства оборони Російської Федерації. Заяви міністра оборони про нібито хімічні речовини, інструкторів американських приватних військових компаній, обстріли житлових кварталів на Донбасі – чергові приклади масованої російської дезінформації… Закликаємо російське керівництво припинити ворожу риторику і мову ультиматумів», – заявив Ніколенко.

У МЗС України зазначили, що «повернення Москви в констурктивне русло дійсно підтвердить задеклароване російським президентом на засіданні колегії прагнення вирішити конфлікт політико-дипломатичними методами».

«Першим кроком має стати початок виконання Росією Мінських домовленостей і домовленостей лідерів Нормандського формату. Припинення російської збройної агресії проти України і відмова РФ від логіки конфронтації стане найкращою гарантією безпеки на Європейському континенті», – додали в МЗС.

21 грудня 2021 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що військова співпраця України і країн НАТО загрожує Росії.

За його словами, у зоні конфлікту на Донбасі нібито перебувають 130 бійців якоїсь «американської ПВК», які нібито готують провокацію «з хімічними компонентами». Жодних доказів на підтвердження своїх слів він не навів.

Росія не припиняє нарощувати кількість військ поблизу кордону України. За приблизними підрахунками, Росія має біля українського кордону від 70 000 до 100 000 військових.

Однак за оцінкою західних розвідок, Кремль у разі масштабного вторгнення потребуватиме близько 175 000 військовослужбовців.  

4 грудня видання Bild з посиланням на джерела у західних розвідках опублікувало мапу, згідно з якою ймовірний напад Росії на Україну планується в три етапи на початку 2022 року з метою захоплення до двох третин території, включаючи Київ.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба висловив думку, що рішення про вторгнення російських військ до України лежить у Кремлі «на столі». Однак зараз немає свідчень, що воно остаточно ухвалене Москвою.

7 грудня відбулись переговори у відеоформаті між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним.

Путін заявив Байдену, що НАТО робить «небезпечні спроби освоєння» України, вступ Києва до Альянсу стане для Росії «червоною лінією». У Білому домі повідомили, що Байден відмовився йти на поступки Путіну щодо перспективи членства України в НАТО.

Фото: Минобороны России/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8796
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь Борисович
827 дн. тому
Кремль постійно інспірує всілякі провокативні інсинуації на адресу України, США та НАТО. Країнам Альянсу потрібно жорсткіше проводити політику щодо Росії і водночас проводити переговори. Головне змусити Путіна насамперед домовитися про однакове трактування Мінських Угод. Потрібно змусити Путіна та його кампанію виконувати МУ за пунктами: З першого до останнього. Послідовно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду