Стефанчук закликав Ткаченка змінити рішення щодо відставки. Той відповів

Стефанчук закликав Ткаченка змінити рішення щодо відставки. Той відповів

14 Грудня 2021
2387
14 Грудня 2021
13:44

Стефанчук закликав Ткаченка змінити рішення щодо відставки. Той відповів

2387
У відповідь Ткаченко повідомив, що заява про відставку була подана до парламенту, однак документ не зареєстрований.
Стефанчук закликав Ткаченка змінити рішення щодо відставки. Той відповів
Стефанчук закликав Ткаченка змінити рішення щодо відставки. Той відповів

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав Олександра Ткаченка змінити рішення щодо відставки з посади міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомляє «Укрінформ», про це спікер особисто сказав Ткаченку під час спільного брифінгу в парламенті.

«Я відверто говорю, що офіційно заяви у Верховній Раді Олександра Ткаченка про відставку немає. Я вважаю пана Олександра одним із найкращих міністрів в уряді. Якщо так сталося, що заяви немає у Верховній Раді, може, на то воля Божа, тому давайте подумаєте. Я буду дуже радий, якщо ви зміните своє рішення, і ми далі будемо будувати українську інформаційну політику та культуру», – наголосив спікер.

У відповідь Ткаченко повідомив, що заява про відставку була подана до Верховної Ради. Однак, за його словами, документ не зареєстрований, тому можна вважати, що офіційно його немає.

Ткаченко також зауважив, що нову заяву про відставку наразі не написав, але підкреслив, що за потреби готовий це зробити.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно повідомив, що написав заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики.

Причиною відставки Ткаченко назвав рішення Кабміну щодо виокремлення Держкіно зі складу МКІП та бюджет на культуру у 2022 році.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Ткаченко не йтиме у відставку, назвавши рішення міністра «емоційним кроком».

У відповідь Ткаченко зазначив, що не передумав іти у відставку, але «веде переговори».

У 2008 році Олександр Ткаченко очолив «1+1 media». У 2019 році склав повноваження очільника медіагрупи, адже був обраний до Верховної Ради за списком «Слуги народу». На посаду голови Мінкульту був призначений 4 червня 2020 року.

Фото: Олександр Ткаченко/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду