«1+1» покаже «Погані дороги» Наталки Ворожбит

«1+1» покаже «Погані дороги» Наталки Ворожбит

26 Листопада 2021
2269
26 Листопада 2021
11:07

«1+1» покаже «Погані дороги» Наталки Ворожбит

2269
Стрічка складається з п'яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування.
«1+1» покаже «Погані дороги» Наталки Ворожбит
«1+1» покаже «Погані дороги» Наталки Ворожбит

Телепрем’єра драми «Погані дороги» відбудеться 26 листопада о 23:00. Про це повідомляє пресслужба каналу. 

Як писав «Детектор медіа», драма «Погані дороги» Наталки Ворожбит стала претендентом у номінанти на «Оскар» від України. Український оскарівський комітет обрав її серед п'яти фільмів-кандидатів. 

«Погані дороги» – повнометражний дебют драматургині та сценаристки Наталки Ворожбит, екранізація її однойменної п'єси, яку ставили у Лондоні та Києві. 

У ролях: Ігор Колтовський, Андрій Лелюх, Володимир Гурін, Сергій Соловйов, Зоя Барановська, Анна Жураківська, Катерина Жданович, Анастасія Паршина, Юлія Матросова, Марина Клімова, Юрій Кулініч, Оксана Вороніна, Дмитро Орлов, Оксана Черкашина

Світова прем'єра стрічки «Погані дороги» відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю в 2020 році, де вона здобула нагороду в номінації «Найбільш інноваційна стрічка в конкурсі». Українська прем'єра фільму відбулася на фестивалі «Київський тиждень критики». Стрічка отримала три нагороди премії кінокритиків «Кіноколо». А також чотири статуетки національної кінопремії «Золота Дзиґа 2021».

Наталка Ворожбит стала відкриттям року за версією Української кіноакадемії. А також отримала державну премію імені Олександра Довженка за 2021 за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва

Як писав «Детектор медіа», зйомки розпочалися у вересні 2019 року. Фільм вироблено компанією Kristi Films (продюсер – Юрій Мінзянов) за підтримки Українського культурного фонду, який виділив на нього 11 млн грн. Промокампанію фінансує Держкіно. 

Більше про стрічку читайте в рецензії Ярослава Підгори-Гвяздовського.

Фото: «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2269
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
853 дн. тому
Всі порохоботи, які ліплять на аватарки "Я не дивлсь Г+Г": "Нічого, один раз не рахується" :)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду