Колишня кореспондентка НТВ Олена Солодовникова за підтримки УІНП зняла фільм про Революцію гідності

Колишня кореспондентка НТВ Олена Солодовникова за підтримки УІНП зняла фільм про Революцію гідності

18 Листопада 2021
4054
18 Листопада 2021
14:57

Колишня кореспондентка НТВ Олена Солодовникова за підтримки УІНП зняла фільм про Революцію гідності

4054
Фільм презентують 19 листопада в Українському кризовому медіацентрі.
Колишня кореспондентка НТВ Олена Солодовникова за підтримки УІНП зняла фільм про Революцію гідності
Колишня кореспондентка НТВ Олена Солодовникова за підтримки УІНП зняла фільм про Революцію гідності

19 листопада о 10.00 в Українському кризовому медіацентрі презентують документальний фільм «Революція під прицілом» режисерки Олени Солодовникової. Про це «Детектор медіа» повідомила сама Олена Солодовникова.

«Ця стрічка – спроба розібратися, як змінились погляди учасників  “Революції  гідності” вісім років потому. Зокрема, авторка фокусується на результатах конфлікту між протестувальниками та силовиками», — йдеться в повідомленні. Фільм знятий за підтримки Українського інституту національної пам’яті, а в презентації візьме участь голова УІНП Антон Дробович.

У 2014 — 2015 роках Олена Солодовникова працювала кореспонденткою російського провладного телеканалу НТВ в Україні. Зокрема вона звинувачувала батальйон «Донбас» у злочинах, а також назвала смерть співака Андрія Кузьменка («Скрябін») політичним убивством, за яким міг стояти президент Петро Порошенко. Свою роботу на НТВ Олена Солодовникова восени 2014 року пояснювала бажанням доносити до росіян адекватну інформацію: «Я планую доносити інформацію про ситуацію в Україні для росіян максимально правдиво. Їхні журналісти бояться приїздити до нас, причому небезпідставно (згадаймо ситуацію зі Степаном). Яким же чином на російському телебаченні з'являться реальні сюжети про Україну, якщо не завдяки українським репортерам? Запропонували говорити — кажу. Нас зіштовхують лобами, нав'язують медійну агресію. Але я вважаю, що потрібно співпрацювати з російськими колегами, серед яких чимало профі, у чому я переконалася, звільняючи чоловіка з полону».

У повідомленні також ідеться, що фільм знятий за підтримки ГО «Центр гуманітарних місій», а керівник цієї організації, заявлений серед учасників презентації, — Єгор Воробйов. Саме він — чоловік Олени Солодовникової (як вона згодом уточнила ДМ, уже колишній), якого у жовтні 2014 року звільнили після майже двох місяців полону. Воробйова, оператора телеканалу «Еспресо», в кінці серпня захопили в полон російські військові та передали донецьким сепаратистам. Олена Солодовникова тоді стверджувала, що звільненням Воробйова займався канал «112 Україна», де вона працювала до НТВ, та ведучий російського «Первого канала» Максим Шевченко.

У 2017 році Олена Солодовникова оголосила, що навмисно влаштувалась працювати на НТВ, щоб «звільняти заручників і вивідувати сепарські секрети в Донецьку». Згодом вона знімала документальні фільми, зокрема «Синдром війни. Я звик вбивати», створений за підтримки Міністерства інформаційної політики України.

Серед героїв «Революції під прицілом» є і учасники протестів, і силовики. «Ми намагалися проаналізувати ті події  під різними кутами. Перш за все цікавила трансформація мислення тих людей, які стали символами Революції. Чи не зрадили вони своїм мріям? Не розчарувались у тих ідеалах, які обстоювали? Фактично революціонери віддзеркалюють зміни усього українського суспільства за цей час. В глобальному розумінні моє документальне кіно — про покаяння та прощення. Чи вони можливі з часом?» — цитує себе в повідомленні Олена Солодовникова.

Також серед учасників презентації заявлені прессекретар «Правого сектору» Артем Скоропадський, колишні народні депутати Володимир Парасюк та Ігор Луценко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду