«Сумує за владою». ОП прокоментував інтерв'ю Арсена Авакова

«Сумує за владою». ОП прокоментував інтерв'ю Арсена Авакова

5 Листопада 2021
4167
5 Листопада 2021
18:30

«Сумує за владою». ОП прокоментував інтерв'ю Арсена Авакова

4167
Михайло Подоляк: Це просто психологія – люди сумують за владою та за можливостями, які дає ця влада.
«Сумує за владою». ОП прокоментував інтерв'ю Арсена Авакова
«Сумує за владою». ОП прокоментував інтерв'ю Арсена Авакова

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інтервʼю ексочільника МВС Арсена Авакова телеканалу «Україна 24», в якому він розкритикував дії влади.

У коментарі «Бабелю» Подоляк назвав критику Авакова «абсолютно традиційною» практикою, яка розрахована на суспільне «безпамʼятство».

«Адже суспільство має зробити вигляд, що чує ці заяви не від людини, яка ще буквально вчора була владою. Але я розширив би рамки обговорення. Коли будь-яка людина, і зараз не про пана Авакова, довго перебуває на високій посаді, їй складно адаптуватися до життя без посади. Це просто психологія – люди сумують за владою та за можливостями, які дає ця влада», – вважає Подоляк.

На думку Подоляка, Аваков «намагається повернути собі владу», тому «ушляхетнює власне минуле та шукає союзників в олігархічних структурах».

В інтерв’ю каналу «Україна 24» Аваков розкритикував кадрову та бюджетну політику президента Володимира Зеленського, а також заходи в сфері енергетики, назвавши їх «кричущою некомпетентністю» і «фундаментальним ідіотизмом».

Себе ж він назвав «занадто сильним і незалежним міністром», який не хотів «брати участь у певних речах». Саме це на думку Авакова зрештою і спричинило його відставку. Також однією з причин відставки Аваков назвав діяльність РНБО.

Однак ексміністр визнав, що за два роки на посту президент Зеленський став більш компетентним, але все одно не може «охопити всього».  

Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ з 2014 року, зокрема, за каденції Петра Порошенка і за часів Володимира Зеленського, якого було обрано президентом у 2019 році.

15 липня 2021 року Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова, наступного дня на посаду голови МВС був призначений нардеп фракції «Слуга народу» Денис Монастирський. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4167
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду