У Кривому Розі депутати призначили нову гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»

У Кривому Розі депутати призначили нову гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»

27 Жовтня 2021
4488
27 Жовтня 2021
10:58

У Кривому Розі депутати призначили нову гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
4488
Анна Паукова була помічницею екснардепа Костянтина Павлова, який був обраний мером Кривого Рогу. У серпні 2021 року він загинув за нез’ясованих обставин.
У Кривому Розі депутати призначили нову гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»
У Кривому Розі депутати призначили нову гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»

У середу, 27 жовтня, депутати міськради Кривого Рогу підтримали пропозицію чиновників і призначили на посаду генеральної директорки комунального підприємства «ТРК "Рудана"» Анну Паукову.

Паукова почне виконувати свої обов’язки 1 листопада, контракт із нею підпишуть терміном на 1 рік. Медійниця працювала на муніципальному телеканалі «Рудана» заступницею головного редактора, протягом 16 років вона створювала соціальні, політичні та розважальні проєкти.

Анна Паукова була помічницею нині покійного мера Костянтина Павлова, коли він був народним депутатом України. Нагадаємо, Павлова знайшли мертвим на порозі його дому 15 серпня 2021 року. Поліція продовжує розслідування, причини загибелі наразі не встановлені. Партія «ОПЗЖ», членом якої був Павлов заявила про вбивство політика, однак МВС зосередилось на версії самогубства.

За призначення Паукової проголосували 32 із 49 присутніх депутатів, 17 виступили проти.

Депутат від партії «Слуга народу» Денис Векленко поцікавився під час сесії: «...коли нарешті всі депутати міськради матимуть змогу звітувати на «Рудані», згідно чинного законодавства?». Також він попросив надати депутатам графік звітування на телеканалі «Рудана».

Постійна комісія з питань реалізації стратегії розвитку міста та інвестицій раніше доручила Управлінню культури виконкому міськради розробити порядок звітування депутатів в ефірі телеканалу.

Заступниця начальниці Управління культури виконкому міської ради Кривого Рогу Валентина Юшкова сказала, що Управління культури не впливає на редакційну політику, тому відповісти на питання вона не може.

Депутат від партії «Слуга народу» Юрій Сова, який очолює комісію міськради з питань реалізації стратегії розвитку міста та інвестицій зауважив, що комісія вважає доцільним відтермінувати призначення гендиректора комунального підприємства та отримати відповіді на питання про майбутній розвиток телеканалу. Депутатів також цікавить, яким чином покращать умови роботи творчого колективу, чи вирішать питання із нерівномірним розподілом заробітної плати тощо.

Депутатка від партії «Сила людей» Наталія Шишка сказала: «Якщо мати на увазі "Рудану" як піар-агентство блоку Вілкула, як фейк-продакшн, як ЗМІ, яке не забезпечує права кандидатів на виборах, то кандидатура чудова. А якщо мати на увазі "Рудану", як ЗМІ, яке веде незалежну інформаційну політику, яке збалансовано висвітлює життя міста і де чути не тільки похвальбу владі, то кандидатура нікудишня, не відповідає жодним критеріям».

Депутат від «Блок Вілкула «Українська перспектива» Олександр Піскун сказав, що автори телеканалу отримують нагороди за створення патріотичних передач і вони отримали нагороди від Національної спілки журналістів України.

Нагадаємо, попередню гендиректорку каналу Наталію Власову, яку призначали зі скандалом через нібито порушення процедури голосування на сесії міськради, звільнили у минулому році. 24 квітня 2020 року Наталія Власова перейшла працювати на дніпровський муніципальний телеканал «ДніпроTV» (комунальне підприємство «Дніпровська міська студія телебачення» Дніпровської міської ради).

Фото: «ТРК "Рудана"»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4488
Читайте також
20.04.2020 12:06
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
2 827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду