5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем

5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем

26 Жовтня 2021
5703
26 Жовтня 2021
18:31

5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем

5703
Гойко Мітич є фігурантом бази даних центру «Миротворець», однак офіційно він не перебуває у «чорному списку» МКІП.
5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем
5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем

5 канал показує фільми з сербським та німецьким актором Гойко Мітичем. Мітич набув популярності у 1960-их роках як виконавець ролей індіанців у вестернах виробництва НДР, зокрема, ролі Чингачгука – героя творів Джеймса Фенімора Купера.

З відкритих джерел відомо, що він є симпатиком терористичних псевдореспублік, створених РФ на сході України і у 2019 році перебував в окупованому Донецьку. У 2017 році він приїжджав до окупованого Севастополя на кінофорум «Золотий витязь».

Наразі Мітич є фігурантом бази даних центру «Миротворець», однак, офіційно він не перебуває у «чорному списку» МКІП.

У пресслужбі 5 каналу «Детектору медіа» повідомили, що згідно з законом «Про кінематографію» в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій.

«Ця заборона поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених після 1 серпня 1991 року. Спагетті-вестерни за участі Гойко Мітича не належать до такої категорії фільмів. Також заборонено демонструвати фільми за участю акторів, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», – повідомив 5 канал.

Мовник додав, що у відповідному «чорному списку» осіб, які створюють загрозу національній безпеці, станом на 18.10.2019 року (саме це посилання надав канал), Гойко Мітича немає. Також немає Мітича в оновленому списку МКІП від 19.10 2021 року.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до МКІП щодо критеріїв поповнення відповідного списку та щодо того, чи знаходяться там актори, які не є громадянами РФ.

Навесні 2020 року 5 канал оновив формат і програмну сітку, відійшовши від суто інформаційного формату. Зокрема, мовник почав транслювати крім новин і авторських програм також документальні фільми та серіали українського та іноземного виробництва на історичну, військову та наукову тематики.

Фото: відкриті джерела

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5703
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду