detector.media
26.10.2021 18:31
5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем
5 канал пояснив, чому показує вестерни із симпатиком «ДНР» Гойко Мітичем
Гойко Мітич є фігурантом бази даних центру «Миротворець», однак офіційно він не перебуває у «чорному списку» МКІП.

5 канал показує фільми з сербським та німецьким актором Гойко Мітичем. Мітич набув популярності у 1960-их роках як виконавець ролей індіанців у вестернах виробництва НДР, зокрема, ролі Чингачгука – героя творів Джеймса Фенімора Купера.

З відкритих джерел відомо, що він є симпатиком терористичних псевдореспублік, створених РФ на сході України і у 2019 році перебував в окупованому Донецьку. У 2017 році він приїжджав до окупованого Севастополя на кінофорум «Золотий витязь».

Наразі Мітич є фігурантом бази даних центру «Миротворець», однак, офіційно він не перебуває у «чорному списку» МКІП.

У пресслужбі 5 каналу «Детектору медіа» повідомили, що згідно з законом «Про кінематографію» в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій.

«Ця заборона поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених після 1 серпня 1991 року. Спагетті-вестерни за участі Гойко Мітича не належать до такої категорії фільмів. Також заборонено демонструвати фільми за участю акторів, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», – повідомив 5 канал.

Мовник додав, що у відповідному «чорному списку» осіб, які створюють загрозу національній безпеці, станом на 18.10.2019 року (саме це посилання надав канал), Гойко Мітича немає. Також немає Мітича в оновленому списку МКІП від 19.10 2021 року.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до МКІП щодо критеріїв поповнення відповідного списку та щодо того, чи знаходяться там актори, які не є громадянами РФ.

Навесні 2020 року 5 канал оновив формат і програмну сітку, відійшовши від суто інформаційного формату. Зокрема, мовник почав транслювати крім новин і авторських програм також документальні фільми та серіали українського та іноземного виробництва на історичну, військову та наукову тематики.

Фото: відкриті джерела

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY