Time випустить обкладинку із Цукербергом та пропозицією видалити Facebook

Time випустить обкладинку із Цукербергом та пропозицією видалити Facebook

8 Жовтня 2021
2219
8 Жовтня 2021
09:31

Time випустить обкладинку із Цукербергом та пропозицією видалити Facebook

2219
Обкладинку присвячено нещодавньому збою у соцмережі та іншим скандалам, пов'язаним із нею.
Time випустить обкладинку із Цукербергом та пропозицією видалити Facebook
Time випустить обкладинку із Цукербергом та пропозицією видалити Facebook

Американський журнал Time випустить обкладинку із засновником соцмережі Facebook Марком Цукербергом та пропозицією видалити програму..

На обкладинці поверх фотографії Цукерберга зображено вікно підтвердження з написом «Видалити Facebook?» та варіантами «Вийти» і «Видалити».

У номері, серед іншого, вийшла колонка американського бізнесмена та колишнього інвестора Facebook Роджера Макнамі. Він стверджує, що Facebook «сам себе не виправить», та пропонує створити спеціальний регулюючий орган. Крім того, він пропонує заборонити використання конфіденційної інформації користувачів і оновити антимонопольне законодавство США.

Номер Time вийде 25 жовтня.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Wall Street Journal, посилаючись на документи Facebook, опублікувало розслідування про приховані правила користування платформою та її негативний вплив на підлітків, з чим IT-гігант нічого не робив. За даними видання, Facebook знає, як негативно Instagram впливає на підлітків, але продовжує розробляти додаток у цьому напрямку. Також виявилось, що всередині Facebook є програма, яка мала б модерувати заборонений контент, але по факту вийшло так, що з’явився білий список для привілейованих осіб, яким нічого не буде за публікацію шкідливого контенту.

Пізніше інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook в Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку. За її словами, компанія виявила, що найкраще залучення – те, яке викликає страх і ненависть у користувачів.

Facebook вирішила призупинити випуск нових продуктів та функцій після критики в ЗМІ, слухань у Конгресі США та звинувачень у негативному впливі на психічне здоров’я дітей. 

4 жовтня у Facebook та Instagram стався масштабний збій, який тривав кілька годин. Чи справді у цей час відбувся виток даних користувачів – читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: Time

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2219
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду