У Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно»

У Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно»

1 Жовтня 2021
2563
1 Жовтня 2021
13:31

У Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно»

2563
На церемонії нагородження MEGOGO також анонсував пітчинг аудіопроєктів.
У Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно»
У Києві оголосили переможців першої аудіопремії для подкастів «Слушно»

У четвер, 30 вересня, у Києві відбулась церемонія нагородження першої професійної аудіопремії «Слушно». Церемонія пройшла у Міжнародний день подкастів, організатором події виступив медіасервіс MEGOGO.

У межах премії члени журі, серед яких учасники професійної подкаст-спільноти, редактори, радіоведучі та журналісти українських медіа, визначили найкращі подкасти країни.

Так, у номінації найкраще ток-шоу перемогу отримав подкаст «Шит ай ноу Лайв» Кріс Косик і Дмитра Малєєва, а у номінації найкраще інтерв’ю — «У меня было» від FILM.UA.

Найкращим наративним подкастом став «Post Scriptum» від Радіо Скорбота. Найкращий авторський подкаст — «Як ми кохалися» The Ukrainians, найкращий журналістський подкаст — «На межі», авторства Тараса Ібрагімова та Альони Савчук.

Гран-прі премії «Слушно» отримав документальний подкаст-розслідування «Дрогобич 101/1» від Суспільного.

По завершенню церемонії медіасервіс MEGOGO анонсував новий проєкт – пітчинг подкастів, під час якого відберуть найкращі ідеї аудіопроєктів.

«З переможцями пітчингу команда MEGOGO Audio реалізує проєкти протягом 2022 року за виділені компанією кошти. У рамках пітчингу оберуть п’ять переможців. Надалі команда MEGOGO Audio не лише створить окремий продукт, але й працюватиме над його промоцією. Початок прийому заявок розпочинається в грудні. Деталі щодо подачі, критеріїв – стануть відомі вже скоро», – повідомили організатори.

Загалом, в межах премії «Слушно» було номіновано 50 українських подкастів, які змагалися за перемогу в п’яти номінаціях, а також Гран-прі. У кожній номінації працювало по три члени журі. Члени журі, які отримали номінацію, не брали участь у голосуванні в межах цієї ж категорії. Усі подкасти оцінювалися за наступними критеріями: оригінальність ідеї, якісна реалізація та креативний підхід до просування готового продукту.

Премія «Слушно» заснована командою MEGOGO Audio та вперше відбулася у 2021 році. Куратором цьогорічної премії став Федір Попадюк, журналіст та керівник подкастів на УП.

Фото: MEGOGO

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2563
Читайте також
23.02.2021 13:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 793
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яків М
925 дн. тому
додайти лінки на всі ці подкасти пліз
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду