Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ

Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ

23 Вересня 2021
6295
23 Вересня 2021
17:38

Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ

6295
Сам нардеп заперечив причетність до скупки землі та каже, що просто допомагає розбудовувати регіон.
Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ
Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ

Нардеп «Європейської Солідарності» Микола Княжицький за даними «Української правди» причетний до викупу землі в учасників війни з Росією на території колишнього курорту Буркут Верховинського району Івано-Франківської області.

За даними видання, пов'язані з Княжицьким компанії скупили землю в учасників АТО та зареєстрували торгові марки під виробництво мінеральної води та курортну діяльність.

У 2018-2019 роках сільрада Буркуту безкоштовно виділила землю місцевим мешканцям, як учасникам АТО. Однак ті оперативно перепродали її, за даними видання, покупцем стала компанія «Фон Секкендорф». Два гектари (це 77% території усього села) були куплені компанією за 450 тис. грн. Ще 40 соток у цьому районі досі належать учасникам АТО або передані в оренду.

«Наразі неможливо дізнатись, що саме збирається робити новий землевласник серед карпатських лісів. Там немає ані будівництва, ані інших робіт. А місцева влада запевняє, що про плани покупців їй невідомо», – пише видання.

Компанія «Фон Секкендорф», ймовірно, належить Андрію і Валентину Голумбівським, які працюють в охоронній сфері. Валентин Голумбівський в середині 2000-х років керував фірмою «Сіріус».

У 2019 році «Фон Секкендорф» отримала реєстрацію торговельної марки «Буркутська джерельна вода», також в реєстрі з'явилась ще одна торгова марка – «Буркут», яка записана на Миколу Княжицького. Під нею можна розвивати готельний бізнес та пансіонати.

«Дві торгові марки поєднує не лише дата. Їхніми реєстраціями займались одні й ті самі юристи – "Юрімекс". Керує цією фірмою Юрій Крайняк – колишній офіційний помічник Княжицького. Компанія-власник земель у Буркуті раніше навіть була прописана в одному з офісів групи "Юрімекс". Ці юристи також обслуговували телеканал ТВі», – пише видання.

Княжицький у коментарі УП відкинув причетність до приватизації земель у Карпатах, але зізнався, що мав плани на Буркут: «Мріяв відновити санаторій для творчих людей».

Також Княжицький заперечив причетність до фірми «Фон Секкендорф» однак підтвердив, що знайомий з Валентином Голумбівським – той займався охороною фестивалю Via Carpatia, організованого депутатом.  

Пізніше, у фейсбуці Княжицький заявив, що буде допомагати «інвестувати у Карпати» ветерану війни, «котрий купив у Буркуті два гектари землі».

«Я запрошую бізнесменів інвестувати у Гуцульщину, бо цей край живе бідно. Місцеві люди пишуть мені десятки листів з проханням допомогти продати землю. Я й сам купив там землю і побудував дерев'яний будинок. Я, дійсно, знайомий з власником фірми, яка придбала землю у гірському селі», – пише нардеп.

Микола Княжицький – український журналіст, нардеп 7-го, 8-го та 9-го скликань. У минулому був керівником медійних компаній та телеканалів Тоніс, СТБ, УТ-1 та голової редакційної ради телеканалу ТВі. У парламенті поточного скликання є членом парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Фото: Микола Княжицький/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6295
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
відділок
947 дн. тому
Отакі "патріоти", святі та божі... Без Бога ні до порога!? Бо як же КРАСТИ І НЕ КАЯТИСЯ, мерзота! То чим же ця падлюка відрізняється від регіоналів Януковича, від людоїдів з ОПЗЖ, від негідників -геноцидників зі "слуг неукраїнського народу" ? Та такий же самий, мерзотник ! Бо для них гроші не пахнуть! Кров'ю загиблих на Донбасі не пахнуть ! Коли ви вже повиздихаєте, гниди !?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду