detector.media
23.09.2021 17:38
Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ
Княжицький причетний до скупки землі ветеранів у Карпатах – ЗМІ
Сам нардеп заперечив причетність до скупки землі та каже, що просто допомагає розбудовувати регіон.

Нардеп «Європейської Солідарності» Микола Княжицький за даними «Української правди» причетний до викупу землі в учасників війни з Росією на території колишнього курорту Буркут Верховинського району Івано-Франківської області.

За даними видання, пов'язані з Княжицьким компанії скупили землю в учасників АТО та зареєстрували торгові марки під виробництво мінеральної води та курортну діяльність.

У 2018-2019 роках сільрада Буркуту безкоштовно виділила землю місцевим мешканцям, як учасникам АТО. Однак ті оперативно перепродали її, за даними видання, покупцем стала компанія «Фон Секкендорф». Два гектари (це 77% території усього села) були куплені компанією за 450 тис. грн. Ще 40 соток у цьому районі досі належать учасникам АТО або передані в оренду.

«Наразі неможливо дізнатись, що саме збирається робити новий землевласник серед карпатських лісів. Там немає ані будівництва, ані інших робіт. А місцева влада запевняє, що про плани покупців їй невідомо», – пише видання.

Компанія «Фон Секкендорф», ймовірно, належить Андрію і Валентину Голумбівським, які працюють в охоронній сфері. Валентин Голумбівський в середині 2000-х років керував фірмою «Сіріус».

У 2019 році «Фон Секкендорф» отримала реєстрацію торговельної марки «Буркутська джерельна вода», також в реєстрі з'явилась ще одна торгова марка – «Буркут», яка записана на Миколу Княжицького. Під нею можна розвивати готельний бізнес та пансіонати.

«Дві торгові марки поєднує не лише дата. Їхніми реєстраціями займались одні й ті самі юристи – "Юрімекс". Керує цією фірмою Юрій Крайняк – колишній офіційний помічник Княжицького. Компанія-власник земель у Буркуті раніше навіть була прописана в одному з офісів групи "Юрімекс". Ці юристи також обслуговували телеканал ТВі», – пише видання.

Княжицький у коментарі УП відкинув причетність до приватизації земель у Карпатах, але зізнався, що мав плани на Буркут: «Мріяв відновити санаторій для творчих людей».

Також Княжицький заперечив причетність до фірми «Фон Секкендорф» однак підтвердив, що знайомий з Валентином Голумбівським – той займався охороною фестивалю Via Carpatia, організованого депутатом.  

Пізніше, у фейсбуці Княжицький заявив, що буде допомагати «інвестувати у Карпати» ветерану війни, «котрий купив у Буркуті два гектари землі».

«Я запрошую бізнесменів інвестувати у Гуцульщину, бо цей край живе бідно. Місцеві люди пишуть мені десятки листів з проханням допомогти продати землю. Я й сам купив там землю і побудував дерев'яний будинок. Я, дійсно, знайомий з власником фірми, яка придбала землю у гірському селі», – пише нардеп.

Микола Княжицький – український журналіст, нардеп 7-го, 8-го та 9-го скликань. У минулому був керівником медійних компаній та телеканалів Тоніс, СТБ, УТ-1 та голової редакційної ради телеканалу ТВі. У парламенті поточного скликання є членом парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Фото: Микола Княжицький/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY