26 серпня – дискусія «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів»

26 серпня – дискусія «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів»

25 Серпня 2021
2887
25 Серпня 2021
14:04

26 серпня – дискусія «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів»

2887
Учасники дискусії спробують дати відповіді на питання: як запобігти «зраді» і не розхитати країну, чи можлива критика влади під час війни, чи здатні українські політологи до науковості і об’єктивності?
26 серпня – дискусія «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів»
26 серпня – дискусія «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів»

У четвер, 26 серпня, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва за сприяння Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні проведе дискусію «Від Брежнєва до Зеленського: 40 років "поневірянь" українських політологів».

Учасники:

  • Олексій Гарань – професор політології НаУКМА, науковий директор Фонду «Демініціативи»; 
  • Ганна Гопко – голова правління Мережі захисту національних інтересів АНТС, голова Комітету у закордонних справах ВР VIII скликання, кандидат наук із соціальних комунікацій; 
  • Ярослав Грицак – професор Українського католицького університету, доктор історичних наук; 
  • Володимир Кулик – доктор політичних наук, провідний науковий співробітник відділу етнополітології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України; 
  • Ростислав Павленко – народний депутат ВР України IX скликання, заступник Голови Адміністрації Президента України (2014-2018), співзасновник Школи політичної аналітики і зав. кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» (2003-2004).

Коротко: 

Інтелектуал, політолог, суспільствознавець у пострадянському суспільстві майже кожен день стикається з проблемами морального вибору. Користуючись нагодою – виходом у світ за підтримки Фонду Наумана книги професора Могилянки та наукового директора Фонду «Демініціативи» Олексія Гараня «Від Брежнєва до Зеленського: дилеми українського політолога», пропонуємо до дискусії такі питання:

  • Проблема вибору: як колишні комуністи «вбивали Дракона»;
  • «Науковий націоналізм» замість «наукового комунізму»? Чи здатні українські політологи до науковості і об’єктивності?
  • Порошенко: «шоколадний король» чи державник? Критика влади під час війни;
  • Зеленський: #какая разница і закриття холдингу Медведчука. Як запобігти «зраді» і не розхитати країну?

Зареєструватися на захід і поставити запитання спікерам можна заповнивши форму https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyQFa_U3PZq5LFUpf0iJo4cdKhYbwsfdWfUiDMIDK4FB2UzA/viewform

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

Скріншот відео: Укрінформ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2887
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду