20 та 30 серпня – у Києві відбудеться виставка: «Росія – карикатура, що стала реальністю. Документ епохи»

20 Серпня 2021
3884
20 Серпня 2021
11:00

20 та 30 серпня – у Києві відбудеться виставка: «Росія – карикатура, що стала реальністю. Документ епохи»

3884
Мотивом показу стала творчість карикатуристів Радянського Союзу, яка втілює реальність сьогоднішньої «путінської Росії».
20 та 30 серпня – у Києві відбудеться виставка: «Росія – карикатура, що стала реальністю. Документ епохи»

Виставка карикатур проходитиме з 20 до 30 серпня у Києві, у приміщенні галереї «TADZIO» за адресою: Десятинний провулок, 7, офіс 2, поруч з Історичним музеем.

Відкриття виставки відбудеться у п‘ятницю 20 серпня на 12-00, демонструватимуть карикатури Ігоря Александровича та інших карикатуристів із журналу «Перець», а також архівні зображення з журналу «Крокодил».

«Ми пропонуємо згадати, як виглядав колись культовий журнал, що досі видається, та ознайомитись в найбільш цікавою добіркою карикатур, що актуальні й досі! Особливо цікаві карикатури, що лаконічно ілюструють життя у сучасній Росії».

Як зазначають організатори, мотивом показу стала творчість карикатуристів Радянського Союзу, яка втілює реальність сьогоднішньої «путінської ерефії» (від абревіатури (РФ) – з інтерактивними доказами з сучасного життя Росії).

Обкладинки журналів «Крокодил» і «Перець» немов ожили і кумедно показують життя сьогоднішньої РФ. Найбільш цікаві карикатури на теми: фальсифікація виборів, приватизація, переслідування інакомислячих.

«Навіть "гундяєвська поповщина" буквально змальована з образів, написаних Александровичем і його колегами, ще у далекі 20 роки, але актуальна і досі. Творчість карикатуристів дає змогу зрозуміти, як програмувалась психологія Путіна, Лаврова, Лукашенка та інших діячів постсовкового концтабору ... Що говорити – краще прийти і все побачити на власні очі», – говориться у повідомленні організаторів.

Вхід на виставку вільний (з умовами дотримання карантинної дистанції та режиму перебування в масках).

У разі виникнення будь-яких запитань, будь ласка, дзвоніть за номером: 067-989-10-89 (Федір Александрович).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду