79% українців не довіряють російським ЗМІ – опитування

79% українців не довіряють російським ЗМІ – опитування

10 Серпня 2021
1930
10 Серпня 2021
12:20

79% українців не довіряють російським ЗМІ – опитування

1930
Це найбільший показник недовіри, зафіксований опитуванням Центру Разумкова.
79% українців не довіряють російським ЗМІ – опитування
79% українців не довіряють російським ЗМІ – опитування

Найбільше українці не довіряють ЗМІ Росії, меншою мірою українським чиновникам, Верховній Раді, судовій системі України. Такими є результати опитування Центру Разумкова, проведеного у липні 2021 року.

Зокрема, не довіряють російським ЗМІ 79% українців – це найбільший показник недовіри. Повністю довіряють РосЗМІ – 1,6%, скоріше довіряють – 5,8%.

76%, опитаних не довіряють державному апарату України, 75% українців висловили недовіру Верховній Раді, 74% – судовій системі, 72% – уряду та політичним партіям. Прокуратурі та приватним банкам не довіряють 71% громадян.

Також майже однаковий рівень недовіри (на рівні 70-68%) зафіксували до НАБУ, Національного агентства з питань запобігання корупції, САП та Вищому антикорупційному суду. Конституційному Суду та Верховному Суду не довіряють 63%. Національному банку не довіряють 60%.

Президенту не довіряють 58% українців, СБУ – 50%. Трохи більше українців не довіряють Раді національної безпеки і оборони – 51% та Національній поліції – 53%.

Найбільше довіру серед державних та суспільних інститутів в українців викликають Збройні Сили – 68%. Волонтерським організаціям довіряють 64% українців, 63,5% – Церкві.

Дослідження проведене з 29 липня по 4 серпня 2021 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%.

Скріншот відео: Россия 24/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1930
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
.юра
983 дн. тому
кива довіряє бо дурну голову має !!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду