12 серпня – презентація результатів дослідження законопроєктів «Про СБУ» та «Про захист персональних даних»

12 серпня – презентація результатів дослідження законопроєктів «Про СБУ» та «Про захист персональних даних»

6 Серпня 2021
2475
6 Серпня 2021
17:14

12 серпня – презентація результатів дослідження законопроєктів «Про СБУ» та «Про захист персональних даних»

2475
Учасники обговорять виклики для розвитку вільного інтернету в Україні, висновки та рекомендації дослідження та ймовірність схвалення двох законопроектів в Верховній Раді.
12 серпня – презентація результатів дослідження законопроєктів «Про СБУ» та «Про захист персональних даних»
12 серпня – презентація результатів дослідження законопроєктів «Про СБУ» та «Про захист персональних даних»

У четвер, 12 серпня 2021 року, о 12:00, у Києві в УКРІНФОРМ вже другий рік поспіль ГО «Інтерньюз-Україна» представить дослідження щодо регулювання онлайн-простору в Україні через призму дослідження резонансних законопроєктів.

Цього року експерти оцінили впливи на розвиток Інтернету законодавчих ініціатив №5628 «про захист персональних даних» та №3196-д «Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України». 

Під час презентації учасники обговорять виклики для розвитку вільного інтернету в Україні, висновки та рекомендації дослідження та ймовірність схвалення двох законопроектів в Верховній Раді.

Де: ІА «Укрінформ», м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16

Коли: четвер, 12 серпня 2021 року, 12:00-13:00

Спікери події:

  • Віталій Мороз, консультант із цифрових технологій;
  • Антоніна Черевко, експертка;
  • Розкладай Ігор, юрист, Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ);
  • Лідія Волкова, юристка.

Питання до обговорення:

  • Що законодавці повинні змінити в обох законопроєктах?
  • Чому законопроєкт «про СБУ» отримав загальну негативну оцінку?
  • Як саме ухвалення законопроєкту «про СБУ» загрожує  розвиткові вільного інтернету в Україні?
  • Чи передбачені законопроєктом «про СБУ» механізми громадського контролю задля  уникнення можливих зловживань із боку посадовців?
  • Чому законопроєкт про захист персональних даних є ініціативою, що буде дієвою для захисту цифрових права користувачів?

У дослідженні законопроєктів брали участь провідні юристи та експерти з цифрових технологій які представляють організації громадянського суспільства та приватний сектор. Результати дослідження були отримані на основі аналізу більш як 700 відповідей експертів.

Акредитація за телефоном: + 38 063 710 13 96 або за цим посиланням cutt.ly/EQnj888  

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена

Довідка:

Експертне дослідження законопроектів у рамках методології Індексу регулювання онлайн-простору здійснювалося ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні спрямованої на розвиток медійного сектору, зміцнення медійних інституцій, а також поліпшення практики цифрової безпеки серед журналістів та медійних організацій», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Інтерньюс».

Індекс регулювання онлайн-простору - це моніторинговий інструмент для оцінки якості запропонованих чи схвалених нормативно-правових актів, що впливають на розвиток і функціонування онлайн-простору в Україні. Вперше ініціативу представлено в Україні в лютому 2020 року. Предметом дослідження були законопроєкт №2692 «Про медіа»та ініціатива про дезінформацію. 

Детальніше: netfreedom.org.ua/index-of-freedom.

Скріншот відео: Укрінформ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду