Фестиваль «Відкрита ніч. 24-й Дубль» оголосив дати проведення та програму

Фестиваль «Відкрита ніч. 24-й Дубль» оголосив дати проведення та програму

5 Серпня 2021
1630
5 Серпня 2021
09:22

Фестиваль «Відкрита ніч. 24-й Дубль» оголосив дати проведення та програму

1630
24-й фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе».
Фестиваль «Відкрита ніч. 24-й Дубль» оголосив дати проведення та програму
Фестиваль «Відкрита ніч. 24-й Дубль» оголосив дати проведення та програму

Фестиваль українського короткометражного кіно «Відкрита ніч» пройде в ніч на 8 серпня 2021 року на столичному «Арт-причалі». Початок о 20:00, вхід вільний.

24-й фестиваль «Відкрита ніч» проходить під девізом: «Ми. Для нас. Про себе».

«Це роботи як студентів дебютантів, так і вже відомих серед  минулих учасників фестивалю. Також фестиваль демонструватиме фільм поза конкурсом, до якого увійшло 11 фільмів», – розповіли організатори.

Конкурсна програма складається з фільмів :

  1. «Фаза», реж. Засєєв.
  2. «Потерпи трошки», реж. Л. Гончаренко.
  3. «Тюремний рок», реж. А. Логінова.
  4. «Черевички не ношені», реж. А. Кішко.
  5. «Майже святий Сєня», реж. В. Робський.
  6. «Запах поля», реж. А. Ярмонова.
  7. «Якщо було завтра», реж. А. Євченко.
  8. «Океан сміття», І. Шоха.
  9. «Мажорка», реж. Р. Кузьміна.
  10. «Безіменна історія», реж. Т. Кожукало.
  11. «Яблучко», реж. А. Тумарченко.
  12. «Вибір», реж. Ю. Паливода.

До позаконкурсної програми фестивалю увійшли фільми:

  1. «Людина божествена», реж. Ю. Дегліна.
  2. «І буде подорож!», реж. Е. Георгадзе.
  3. «Хто на повідку?», реж. С. Коваль.
  4. «Я люблю любити маму», реж. С. Коваль.
  5. «Дві смужки», реж. А. Капоріна.
  6. «Глибока вода», реж. А. Дудко.
  7. «Геній», реж. А. Тумарченко.
  8. «Подарунок», реж. О. Мартиросян.
  9. «Ситуація так склалася», реж. Е. Нечмоглод.

Склад журі, яке оцінюватиме конкурсну програму фестивалю:

  1. Анна Капустіна – продюсерка реклами, ТВ та кіно, власниця компанії Albatros communicos. Членкиня Української кіноакадемії. Продюсерка документального фільму «Земля блакитна, ніби апельсин», що був представлений  більш ніж на 100 найвідоміших кінофестивалях, отримав більше 20 нагород, серед яких премія «Найкращий режисер» у конкурсі документальних фільмів світового кіно на кінофестивалі «Санданс-2020» та увійшов у лонг-ліст премії Оскар.
  2. Марина Кошкіна –акторка театру та кіно. Закінчила КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого, майстерня Богдана Бенюка. З 2018 року працює у НАДТ ім. І. Франка. Зіграла головну роль в фільмі «Із зав’язаними очима» режисера Тараса Дроня. В 2021 році отримала  Національну кінопремію Золота Дзиґа за роль першого плану у фільмі «Забуті» режисерки Дарії Онищенко.
  3. Євгеній Ламах  – актор театру та кіно. Закінчив КНУКіМ, майстерня Володимира Нечипоренка. Номінант премії критиків «Кіноколо» 2019 року. Отримав нагороду за кращу чоловічу роль в фільмі «Черкаси» режисера Тимур Ященко  на Міжнародному кінофестивалі «Корона Карпат», 2021 рік. Виконавець головної ролі в фільмі  «Бульмастиф» режисерки Анастасії Буковської,  фільм отримав призза найкращий короткометражний фільм на міжнародному кінофестивалі «Молодість» та Національну кінопремію Золота Дзиґа за найкращий короткометражний фільм.
  4. Єгор Олесов – продюсер, сценарист, композитор. Член Європейської кіноакадемії, Visual Effects Society, Українскої телеакадемії та IGDA; двічі лауреат премії Телетріумф, номінант VES Awards. У своєму портфоліо має ряд відомих повнометражних проєктів серед котрих: «Незламна», «Сторожова застава», «Ціна правди», «Викрадена принцеса», «Захар Беркут», «Пульс».
  5. Олег Сенцов – кінорежисер, продюсер, сценарист, письменник, колишній бранець Кремля. Автор художніх фільмів «Гамер», «Номери» та «Носоріг», представлених на багатьох міжнародних кінофестивалях. Лауреат численних премій та відзнак, зокрема премії Сахарова, премії Магницького та Національної премії імені Т. Шевченка. Громадський активіст. 
  6. Тарас Томенко – кінорежисер. Лауреат Берлінського кінофестивалю за фільм «Тир» (Best Short Film (Panorama). Член Української кіноакадемії, академік Європейської кіноакадемії.
  7. Сергій Тримбач – кінознавець, кінокритик, кіносценарист, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, старший науковий співробітник Інституту мистецтвознавства, фольклористики і етнології імені М.Рильського НАН України, голова Національної спілки кінематографістів України (2009-2016), нині заступник голови НСКУ. Лауреат Державної премії імені Олександра Довженка (2008), заслужений діяч мистецтв України.

З 1997 року фестиваль «Відкрита ніч» проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно. З 2016 року фестиваль отримує фінансову підтримку Київської міської державної адміністрації (департамент культури). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1630
Читайте також
02.07.2018 14:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду