У Раді сталася бійка після слів Потураєва про «розстріл» фракції «ОПЗЖ» (ВІДЕО)

У Раді сталася бійка після слів Потураєва про «розстріл» фракції «ОПЗЖ» (ВІДЕО)

17 Червня 2021
2442
17 Червня 2021
12:10

У Раді сталася бійка після слів Потураєва про «розстріл» фракції «ОПЗЖ» (ВІДЕО)

2442
Зокрема, нардеп від «ОПЗЖ» Ілля Кива побився зі «слугою народу» Миколою Тищенком.
У Раді сталася бійка після слів Потураєва про «розстріл» фракції «ОПЗЖ» (ВІДЕО)
У Раді сталася бійка після слів Потураєва про «розстріл» фракції «ОПЗЖ» (ВІДЕО)

Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв з трибуни Верховної Ради звертаючись до «ОПЗЖ» заявив, що «епоха бідності закінчиться, коли народ витягне цю фракцію і розстріляє».

«Коли закінчиться епоха бідності? Тоді, коли закінчить епоха брехні. А закінчиться вона тоді, коли повсталий народ витягне от цю фракцію ("ОПЗЖ" – Ред.), статки усіх членів якої порівнянний з річним бюджетом України, і розстріляє. На жаль, ми демократична країна і мусимо йти повільно. І знищувати вас політично», – сказав Потрураєв.

Після слів Потураєва члени фракції «ОПЗЖ» вийшли до трибуни, де почалася тиснява і штовханина. Зокрема, нардеп від «ОПЗЖ» Ілля Кива побився зі «слугою народу» Миколою Тищенком.

В результаті спікер Дмитро Разумков оголосив перерву на 15 хвилин. Пізніше Потураєв вибачився з трибуни.

«Я переконаний, що жодна людина у цій залі не заслуговує на репресії (тим більше – на насильство). Сподіваюсь, що всі фракції будуть працювати на благо України», – наголосив депутат.

Інцидент стався під час розгляду законопроєкту про незалежність Нацради з питань телерадіомовлення.

У фракції «ОПЗЖ» заявили, що вимагатимуть відповідальності для Потураєва за його слова та проситимуть регламентний комітет дати оцінку його виступу, а на час цього розслідування відсторонити Потураєва від головування в комітеті гуманітарної та інформаційної політики.

У квітні під час перепалки в ефірі каналу «Україна 24» з Нестором Шифричем Микита Потураєв сказав, що в умовах воєнного стану в Україні фракцію «ОПЗЖ» варто було б розстріляти.

Цій заяві передували слова Шуфрича про Майдан, який він назвав «державним переворотом».

Скріншот відео: RadaTVchanne/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2442
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fedirr
1016 дн. тому
При этом глава нацсовета уже почти год рассекает на незадекларированном ренж Ровере, который возник сразу после решения вопроса зеонбуда. Расследование тут https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=104776818511775&id=100069383712699&anchor_composer=false
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду