Прокремлівський бізнесмен Пригожин був судимий за розбій та крадіжки – «Медуза»

Прокремлівський бізнесмен Пригожин був судимий за розбій та крадіжки – «Медуза»

16 Червня 2021
3029
16 Червня 2021
10:24

Прокремлівський бізнесмен Пригожин був судимий за розбій та крадіжки – «Медуза»

3029
«Медуза» оприлюднила документи, спираючись на які стверджує, що Пригожин був засуджений через низку злочинів.
Прокремлівський бізнесмен Пригожин був судимий за розбій та крадіжки – «Медуза»
Прокремлівський бізнесмен Пригожин був судимий за розбій та крадіжки – «Медуза»

Російське видання «Медуза» спираючись на судові документи часів СРСР стверджує, що прокремлівський бізнесмен Євген Пригожин на початку 1980-х років був засуджений через «грабіж, розбій і шахрайство».

Згідно із вироком народного суду Жданівського району Ленінграда від 6 жовтня 1981 року Пригожин з трьома спільниками вчинив розбійний напад на жінку із погрозою застосування холодної зброї. Згідно з документами, зловмисники викрали у жінки золоті сережки вартістю 50 карбованців. Також згідно з документами, Пригожин душив потерпілу до втрати свідомості.

Згідно з документами, група, в якій перебував Пригожин, вчинила кілька квартирних крадіжок, викравши майно на загальну суму понад дві тисячі рублів. Серед викраденого, перелік якого наводиться в судових документах, – магнітофон, радіоприймач, дві килимові доріжки, вироби з кришталю, обплетення для автомобільного керма, свічки, набір авторучок та облігації державної позики.

Документи свідчать, що Жданівський районний суд Ленінграда також засудив Пригожина і його спільників за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. Згідно з вироком, засуджені примусили підлітка скоїти крадіжку і розбійний напад, розпиваючи з ним до цього спиртні напої. Згідно з документами, Пригожин отримав 13 років «посиленого режиму».

Близький до президента РФ Володимира Путіна російський бізнесмен Пригожин вважається ідеологом ПВК «Вагнер», найманці якої брали участь у війні на сході України, у військових операціях у Сирії, Судані та Лівії та ЦАР. Пригожина також пов'язують з організацією низки пропагандистських ЗМІ та «фабрики тролів» у Санкт-Петербурзі, які поширювала дезінформацію та прокремлівську пропаганду.

Крім того, компанії Пригожина з 2011 року займаються поставками харчування в навчальні, медичні та державні установи Росії, через що за бізнесменом закріпилось прізвисько «кухар Путіна».

Базоване у Латвії російське видання «Медуза» зараховане владою РФ до списку «іноземних агентів».  

Гендиректор «Медузи» Галина Тимченко повідомила про збитки у два мільйони євро за місяць і фактичний крах бізнес-моделі видання через статус іноземного агента.

Нещодавно Пригожин порівняв ЗМІ-«іноагентів» з ворогами народу, «яких розстрілювали в СРСР»

У травні російський суд зобов'язав «Медузу» видалити статтю про Пригожина і виплатити йому 80 тисяч рублів компенсації.

Зокрема, суд зобов'язав «Медузу» в 10-денний термін видалити статтю «Право на забуття Євгенія Пригожина. Що хоче приховати про себе ресторатор, який обслуговував президентів Росії», яка була опублікована 9 червня 2016 року.

Співвідповідачами за позовом виступили головний редактор видання «Довод» Ілля Косигін і журналіст Максим Шевченко, який в інтерв'ю «Доводу» посилався на текст «Медузи».

Розглянувши апеляцію Пригожина, суд вирішив, що відомості з публікації «Медузи» не відповідають дійсності, порочать честь і гідність Пригожина.

Скріншот відео: Настоящее время/Youtube 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3029
Читайте також
23.09.2021 15:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
3 075
04.08.2021 14:00
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
4 479
10.03.2021 11:00
Дмитро Золотухін
«Детектор медіа»
5 257
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду