Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»

Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»

19 Травня 2021
2009
19 Травня 2021
10:35

Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»

2009
Наказ із затвердженим переліком об’єктів зі списку найближчим часом опублікують на сайті Мінкульту.
Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»
Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини в межах ініціативи «Велика реставрація».

Відбір проєктів здійснила експертна група шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування рейтингу, об’єкти обрані по всій території України. Мова йде про замки, інші фортифікаційні, оборонні, палацово-паркові комплекси.

«У першому відборі взяли участь 211 проєктів. Частина з них не була розглянута, оскільки останні є об’єктами комунальної форми власності... До програми допущено 109 проєктів. Їх перелік сформований з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів, а також середньою оцінкою проєкта (першими у переліку зазначені проєкти, які набрали найбільшу суму балів)», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що наказ із затвердженим переліком об’єктів зі списку, які відповідно до рекомендації експертної групи (ради) будуть першочергово реалізовані в рамках проєкту «Велика реставрація», найближчим часом опублікують на сайті МКІП.

За кількістю балів, до першої п'ятірки рейтингу увійшли проєкти з реставрації наступних об'єктів:

  • Семінарська церква Резиденції Буковинського Митрополита (Чернівці);
  • Онуфріївська вежа Києво-Печерської Лаври (Київ);
  • Замковий комплекс в Олеську (Львівська область);
  • Троїцька надбрамна церква (Київ);
  • Замковий комплекс в Підгірцях (Львівська область).

Повний перелік об'єктів опублікований на сайті Мінкульту.

Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко заявляв, що у 2021 році почнеться реалізація проєкту «Велика реставрація», в межах якого з місцевими адміністраціями складаються списки з культурних та історичних об’єктів, які відремонтують та відновлять упродовж трьох років. На реалізацію проєкту цьогоріч передбачено два мільярди гривень.

Фото: Bo&Ko/Flickr (Підгорецький замок)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду