detector.media
19.05.2021 10:35
Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»
Мінкульт обрав 109 проєктів для участі у програмі «Велика реставрація»
Наказ із затвердженим переліком об’єктів зі списку найближчим часом опублікують на сайті Мінкульту.

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини в межах ініціативи «Велика реставрація».

Відбір проєктів здійснила експертна група шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування рейтингу, об’єкти обрані по всій території України. Мова йде про замки, інші фортифікаційні, оборонні, палацово-паркові комплекси.

«У першому відборі взяли участь 211 проєктів. Частина з них не була розглянута, оскільки останні є об’єктами комунальної форми власності... До програми допущено 109 проєктів. Їх перелік сформований з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів, а також середньою оцінкою проєкта (першими у переліку зазначені проєкти, які набрали найбільшу суму балів)», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що наказ із затвердженим переліком об’єктів зі списку, які відповідно до рекомендації експертної групи (ради) будуть першочергово реалізовані в рамках проєкту «Велика реставрація», найближчим часом опублікують на сайті МКІП.

За кількістю балів, до першої п'ятірки рейтингу увійшли проєкти з реставрації наступних об'єктів:

Повний перелік об'єктів опублікований на сайті Мінкульту.

Очільник Мінкульту Олександр Ткаченко заявляв, що у 2021 році почнеться реалізація проєкту «Велика реставрація», в межах якого з місцевими адміністраціями складаються списки з культурних та історичних об’єктів, які відремонтують та відновлять упродовж трьох років. На реалізацію проєкту цьогоріч передбачено два мільярди гривень.

Фото: Bo&Ko/Flickr (Підгорецький замок)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY