Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)

Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)

30 Квітня 2021
3210
30 Квітня 2021
17:16

Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)

3210
Пранкери розповідали, що Навальний нібито планує робити у випадку приходу до влади, а нардепи натомість закликали, щоб опозиціонер чітко висловив свою позицію щодо Криму.
Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)
Російські пранкери видали себе за соратників Навального та поспілкувались у Zoom зі «Слугами народу» (ВІДЕО)

Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) оприлюднили відео про те, як вони під виглядом соратників російського опозиціонера Олексія Навального провели Zoom-конференцію із шістьма нардепами Ради. Як повідомляє Бабель, темою розмови був окупований Росією Крим.

Кузнєцов виступав у ролі керівника штабів Навального Леоніда Волкова, а Столяров – у ролі директора «Фонду боротьби з корупцією» Івана Жданова.

З української сторони в розмові брали участь глава партія «Слуга народу» Олександр Корнієнко та нардепи від фракції Святослав Юраш, Марія Мезенцева, Олександр Мережко і Вадим Галайчук, а також лідер кримськотатарського народу, нардеп «Європейської солідарності» Мустафа Джемілєв і представник Світового конгресу українців Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

За даними джерел «Детектор медіа», розмова дійсно мала місце, проте в опублікованій версії є сліди монтажу. «Детектор медіа» очікує на коментар від нардепа Святослава Юраша. За словами одного з джерел, спочатку ніхто не здогадувався, що це пранк. Спілкування було ініційоване іншою стороною у формальний спосіб через пошту перед організацією відеодзвінка. Посилалися на представництво опозиції, звертались з проханням «розпочати діалог» та обговорити можливі точки для співпраці напередодні виборів у РФ. Лише згодом почали розуміти, що це пранк. Тож фінальне відео частково змонтовано.

Пранкери розповідали, що команда Навального нібито планує робити у випадку приходу до влади. Депутати натомість закликали, щоб опозиціонер чітко висловив свою позицію щодо Криму.

«Я дуже люблю українські пісні. Я вивчив ваш гімн, і якщо ви не проти, ми могли б його заспівати», – запропонував один з пранкерів, на що депутати погодилися, і ті виконали гімн.

Депутат Галайчук пропонував «соратникам Навального» не повідомляти про цю зустріч публічно.

«Питання справді дуже чутливе тут в Україні щодо того, хто з ким і як контактує. І щоб не нашкодити подальшим таким контактам, ми просимо все-таки поки утриматися», – сказав Галайчук.

Один із пранкерів згодом заявив, що хоче розповісти про «нову стратегію» щодо окупованого Криму.

«Крим – це не бутерброд , Крим – це мандарин. Крим для всіх. Це наша нова стратегія», – сказав він і почав чистити мандарин.

На це одразу відреагував Джемілєв, наголосивши: «Не зрозумів. Давайте Москва для всіх, Росія для всіх. В Україні так не буває, що наша територія для всіх». Нардеп Юраш додав, що український Крим і був гарантією, що півострів – доступний для всіх.

Під кінець запису один з пранкерів почав ображати Корнієнка нібито за «несолідний вигляд», вказавши, що той сидить на дивані у «брудненькій футболці». Нардепи після цього зрозуміли, що щось не так, і почали виходити з конференції. 

Нагадаємо, що російські пранкери Вован і Лексус відомі своїми скандальними та провокаційними розіграшами публічних людей, в тому числі, українських та світових політиків.

Скріншот: Vovan222prank/Youtube 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3210
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду